Trovärdig retorik?

Den som följde med i media igår konstaterade att Socialdemokraterna fördömer den justering som regeringen föreslår att höja lägsta pensionsåldern från nuvarande 61 år till 62 år. På detta tilltag så skulle det sparas ett antal miljoner.

 

Till detta säger (S) nej till helt plötsligt. Redan 2008 var man överens om att se över pensionsåldern för att hitta en lösning. Det var en enig arbetsgrupp i frågan.

 

Fler exempel kan nämnas.

Detta med sjukskrivningsapparaten som Socialdemokraterna själv tillsatte en utredning under Socialdemokraten Anna Hedborgs ledning som föreslog i princip det som nu regeringen beslutat. Men detta har (S) förfasat sig över. Fast man själv tillsatt utredningen och dessutom framsköts utförandet av den framsynte Göran Persson till efter valet. Han visste att frågan måste tas i men inte före valet för det var en förutbestämd förlust i så fall. Nu har Alliansregeringen gjort vad Anna Hedborg föreslog. Var är trovärdigheten i Socialdemokraternas agerande?

 

Naturligtvis är det makten man vill åt nu när Alliansregeringen städat bort på bordet det den förra röda regeringen såg ett behov att göra något men inte ville eller vågade ta tag i.

Ni väljare som läser detta bör värdera trovärdigheten att ena stunden vara med i en överenskommelse och sedan göra nåt helt annat och dessutom fördöma det man själv varit med och tecknat överenskommelse om. Är sådant agerande nåt att lita på? När kan man lite på att deras ord är trovärdiga?

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.