AB Sverige.

AB Sverige går bättre än väntat. Så nu kommer aktieutdelningen till ägarna. Budgeten presenteras idag. Och samtidigt som regeringen håller igen för att hålla god ekonomisk hushållning i statsfinanserna så satsar men en hel del pengar. Ansvarsfullt!Pensionärer och barnfamiljer är de stora vinnarna i budgeten. Och det är jag tacksam över.

Sen är infrastrukturen en stor satsning då regeringen satsar flest miljarder på vägar och järnvägar. Det är också helt rätt att satsa på infrastruktur i en lågkonjunktur.

 

Höjt flerbarnstillägg och fler satsningar har jag redan tidigare skrivit om.

 

  15 000 nya sommarjobb för unga. Regeringen ger 100 miljoner till sommarjobb i kommuner, landsting och ideella föreningar. Jobben ska gå till unga som slutat nian samt första eller andra året i gymnasiet.

  Fler sommarskolor för unga utan tillräckliga betyg.

Totalt 60 miljoner kronor satsas på att elever mellan 14 och 19 år med underkända betyg ska kunna läsa upp betygen över sommaren. Satsningen ger 20 000–25 000 platser i år.

  Lättare för äldre att få jobb. Arbetslösa 55+ ska kunna få nystartsjobb efter sex månader i stället för som idag efter tolv månader. Detta införs 1 juli. Kostnad: 500 miljoner kronor.

  Mångmiljardbelopp till vägarna. Infrastrukturpaketet omfattar satsningar på upp till 497 miljarder kronor. Där ingår bland annat bygget av Förbifart Stockholm, Citybanan, Mälarbanan och Norra länken i Stockholm, Västlänken och Marieholmstunneln i Göteborg samt farleder till hamnarna i Gävle, Norrköping och Sundsvall.

 

Så nu får vi som bor här uppe i Norrland se till att även Norrbotniabanan blir aktuell. Det gäller att vi samlar oss både offentlig sektor o företagare för att gemensamt hitta finansieringar.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Isak

    Vet inte om du satt och nickade till. Men vi har faktiskt
    430.000 arbetslösa som ni inte skryter om. Och hoppas att
    du kan svara hur många utförsäkrade som har fått jobb sen
    1 jan.2010. Officiell statistik om jag får be. Sedan Maria
    Larssons löfte om att de multisjuka skulle få ”guldkort”
    på vårdinrättningarna. Ni kan inte ljuga om detta i ytter-
    liggare en valrörelse. Och blir det någon billigare bensin
    som ni lovade i den förra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.