Johan Åk!

För några dagar sedan resonerade vi i arbetsutskottet vilka kurser och konferenser vi ska vara representerad på. Vi brukar vid varje sammanträde gå igenom de viktiga kurserna för det finns kurser och konferenser så man kan vara på kurser hela tiden om man vill. Men vi känner också till att en del kurser kan man faktiskt både vara med på och även avvara.

 

Nu ställde Johan Söderling vårt kommunalråd frågan då han fått en personlig inbjudan till Kronprinsessan Viktorias bröllop. Johan ställde frågan till oss om vi tyckte han ska åka. Från hans partikamrat och Vänstern var det ett tydligt nej. Från Britt (C ) och undertecknade så var självklart svaret att om Johan fått en personlig inbjudan så ska han åka.

 

Att bli bjuden på bröllop är ofta en ynnest och en god sed är att blir man bjuden på bröllop så har man särskilda skäl om man inte ska åka.

 

Från V var det så tydligt att om Johan åkte så fick han inte representera vår kommun. Nu var det två mot två och i det fallet så har ordförande utslagsröst och då sa Johan att då behöver jag inte säga hur jag gör nu utan kan ta det sen. Och nu ska jag hjälpa dej Johan. ÅK! Det kanske är enda gången du blir bjuden till ett kungabröllop och för mig är det helt OK även om du representerar vår kommun.

Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Det är väl klart att Johan ska åka om han har fått en personlig inbjudan. Vill han ta tillfället i akt att representera Vännäs får han väl göra det. Han är ju kommunalråd, så han representerara väl nästan alltid vännäs.

    Personligen tycker jag självklart att han ska åka! Det skulle jag ha gjort! (fast jag tycker det är kul att någon gång omsänder vara på glammiga partaj! Det tycker inte alla…)

  2. johan Söderling

    Nu ska rätt vara rätt.Dessvärre har Hans-Inge missuppfattat både vas som stog i inbjudan och inte läst på vad centern svarade genom media.
    För det första är jag som kommunalråd inbjuden till en mottagning dagen innan bröllopet, ingen fest sådeles och som kommunalråd inbjuden är det ju inte jag utan mitt uppdrag som föranlett inbjudan och det är ju inte personligt. Sen har centern uttalat sig i VF (korrekt eller inte vet jag ej)att eftersom det är en ”personlig2 inbjudan får jag själv stå för kostnaderna. Det blir lite trassligt som ni säkert förstår. Jag har redan tackat nej.

  3. Monica Wahlström

    Ja, dâ var det ju lite annorlunda! Ganska stor skillnad pâ en personlig inbjudan till själva bröllopet, och att som kommunalrâd bjudas till en mottagning dagen innan. Har personligen ingen uppfattning om ”att âka/att inte âka” i det läget! Bra att du bestämt själv, hoppas du är nöjd med ditt beslut!

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till johan Söderling (2010-04-21 07:26)
    Jo jag var otydlig i mitt inlägg.Visst är det skillnad på själva bröllopet och på bjudningen i samband med bröllopet. Det borde framgått.Men jag menar att även om man inte gillar monarkin så har vi monarkin och då ska vi förhålla oss till det.För min del kunde du åkt Johan och och du hade fått inbjudan i egenskap av kommunalråd så då var det logiskt att du fått ersättning för resan etc.trots vad våra kamrater i C har sagt. Men nu har du ju valt att stanna hemma och då kanske jag kan bjuda dej på en kvällsmacka i solnedgången på stugan istället. Då får du samma vy som bilden ovan 🙂

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2010-04-20 23:46)
    Om jag ska välja då blir det nog rojalist. Men man kan fundera över att födas in i ett ämbete. Tänk vilken press för dessa barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.