Sedelpressen igång.

Ja så är den i full gång. Det jag menar är sedelpressen på Sveavägen 68, Socialdemokraternas partihögkvarter i Stockholm. Nu haglar löften om än det ena och än det andra som enligt deras tyckanden ska göra Sverige så mycket bättre. Partister även från Vännäs som jag trodde bättre om påskiner att vår nuvarande regering har lånat till skattesänkningar. Inget är mer fel. Vår nuvarande regering har med försiktighet varit tvingad att ändra en hel del reformer för att Sverige ska komma på fötter efter socialistiskt styre alldeles för länge. En del är faktiskt utredda och förslagna av socialdemokraterna själva men de vågade inte genomför dem. Så är det med sjukförsäkringen bl a som jag tidigare skrivit om.

 

Regeringen har tack vare utförsäljningar lyckats minska en hel del på statsskulden. Vi slipper dränka världen i Absolut Vodka som inte staten ska hålla på med. Tack Mats Odell. Dessutom ligger regering kvar på en bra nivå när det gäller biståndet trots lågkonjunktur. För vi ska komma ihåg att om vi tycker att vi har det illa på nåt sätt så finns det länder som har det mycket värre och därför är den höga nivån på biståndet otroligt viktigt att bibehålla.

 

Vi har dessutom haft den största nergången i ekonomin sedan 30 talet och ändå visar helt oberoende källor att Sverige har klarat sig bäst i Europas genom lågkonjunkturen. Det talar inte Mona eller hennes kompisar om. Men det går bra att påstår en massa saker och hävda uttryck som fabricerats fram just på Sveavägen 58, men när berättas sanningen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Det är klart att man lätt kan hävda att man inte lånat pengar just till skattesänkningar. Pengar till skattesänkningarna har tagits från olika samhällsnyttiga verksamheter och sedan har de lånade pengarna använts där.

    Låna pengar för att klara vallöften eller ”starta sedelpressarna” är väl båda lika dåliga, eller hur Hans-Inge?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-02 10:24)
    Tycker nog att det är viss skillnad på det. Att S har en sedelpress i källaren förstår alla att det inte är sant, utan tillhör retoriken.
    Men att offentligt i ett tal säga att regeringen lånat för att ge de rika mer är riktikt lågt. Särskilt om det inte är sant. Vi ska komma ihåg att vi haft den största dipp under modern tid som krävt återhållsam börs av statsfinanseran. Återkommer i saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.