Självbestämmande ska det vara så svårt.

Att detta med självbestämmande ska vara så svårt. Alla vill lägga sig i det som man själv borde få bestämma över. Kan ta otaliga exempel i saken där staten vill lägga sig i. Lyckligtvis har vi en regering som värnar om självbestämmandet så det är mindre styrande från staten för närvarande.

Men vi ser vad de rödgrön vill lägga sig i. T ex föräldraförsäkringen vill man styra, man vill kvotera i alla lägen. Ingen ska tro att jag är mot jämställdhet och att det är viktigt att vi är representerade av båda könen i alla sammanhang. Men jag anser med bestämdhet att man själv ska bestämma.

 

Nu har också kyrkan börjat lägga sig i. Kronprinsessan Viktoria vill att kungen ska leda in henne i kyrkan. Och detta vägrar kyrkans företrädare och hänvisar till det förfarandet hör till en förlegad syn. Man kan då se nackdelar i allt. Men om hon vill ha sitt bröllop på ett visst sätt inte ska väl kyrkans företrädare bestämma detta. Vet att det skett på fler ställen med den påföljd att paret som tänkt gifta sig struntade i det då de inte fick som de ville. Det är väl heller ingen lösning. Vigselrätten borde nog plockas från Svenska kyrkan snart om de petar i folks val för mycket.

 

Själv har jag varit med om just detta som kyrkans företrädare förfasar sig över. T o m två gånger förra sommaren. Det är så man gör i både Norge o Danmark. Men inte symboliserar det nåt gammalt om någon ojämställd situation för mig eller för någon annan som var med. Tycker detta är nonsens. Låt brudparen själv bestämma hur de vill ha sin egen vigsel.

 

Läs rapporteringen från Aftonbladet här.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström ( BGW )

    Efter ett antal veckor utan dator ( både konstigt och samtidigt lite skönt ) kan jag nu läsa och kommentera igen. Och det första jag får göra är att helt hålla med dig i båda dessa frågor. Tycker som du att det är självklart att familj/ brudpar själva måste få bestämma om sådana här saker. Tro nu bara inte att det kommer att bli någon vana med att hålla med dig 🙂

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström ( BGW ) (2010-05-21 08:16)
    Härligt Bo-Gunnar att du är tillbaka som min trognaste kommentator. Och dessutom är vi av samma åsikt. Tur du skrev sista meningen annars trodde jag det hänt nåt 🙂

    Tänker på detta med utan dator. Vad mycket tid man får över till annat om man är utan dator. Innan dataålder kom så hade man tid att ha kontakt med varandra istället för att ha Facebook eller mejla till varandra. Tror faktiskt i detta stycke att det ändå var lite bättre förr…. Men inte vill man bli utan dator nu inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.