Opposition mot sig själv.

Nu händer det mycket på Vännäsbloggen. Nu sist har också Anders Lennartsson (fp) tillkommit som Vännäsbloggare. Så nu kan vi snart ha sammanträden på bloggen direkt i den borgerliga gruppen. Tidigare låg man länge kvar bland de sista bloggarna ja ibland hann man inte ens ramla ur då det nästan bara var 4-5 stycken som var aktiva. Men nu är det skillnad och man kan undra om det enbart är fram till valet. Eller om det håller i sig längre än så.

 

Men det lyser fortfarande lite svagt från den nu sittande majoriteten, det rödgröna blocket. Sonja bloggar då o då men Johans ”goda samhälle” har visst upphört och V eller MP har vi inte sett röken av. Behöver man inte ha denna kontaktyta mot befolkningen? Anser man inte denna kanal vara värd att satsa på?

 

Hur som helst så konstaterar jag att Sonja skriver i sin blogg att hon vill göra äldreomsorgen ännu bättre efter valet. Det knepiga är att just Sonja styr över äldreomsorgen i vår kommun så helt plötsligt så går hon i opposition mot sig själv.  För enligt nationella mått så ligger inte Vännäs äldreomsorg så bra till. I den senaste öppna jämförelsen så hamnar vi faktisk på rött i nästan alla kategorier och i något hänseende så var vi faktiskt nästan sist av alla 290 kommuner.

 

Jag tror vi har bättre omsorg än vad denna underökning visar men kopplingen till att Sonja vill ha bättre äldrevård är riktig mot bakgrund av ovanstående undersökning. Och det kan inte vara i riket hon menar då vi i denna undersökning utmärker oss i Vännäs bland bottennoteringarna.

 

Så min logiska fundering är varför vi behöver ett val innan Sonja får som hon vill.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Sonja Eriksson

    Jag vill påstå att vi har en mycket bra omsorg i Vännäs. Du vet lika väl som jag att öppna jämförelser inte säger allt.
    Vad gäller att jag vill ha en ännu bättre omsorg efter valet så handlar det om mina farhågor över om alliansen får fortsätta i regeringsställning. Då kommer det att bli svårt att behålla den kvalité vi har idag.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Sonja Eriksson (2010-05-27 20:48)
    Har svårt att få ihop det. Oberoende granskare säger att det inte hänt så mycket inom socialdepartementet som denna mandatperiod. Det har dessutom tillförts extra medel just till Vård o omsorgs området i kommunerna. Nu kommer vi också få till en värdighetsgaranti. Så kvalitén är högre därifrån nu än tidigare och jag förstår inte varför det ska förändras till det sämre på lokal nivå. Du anser väl att det är rätt styre i Vännäs nu eller? Annars är du välkommen på ”rätt sida”. Det kommunala självstyret spelar också en roll. Så skyll inte allt på regeringen. Jag får fortfarande inte ihop logiken.

  3. Sonja Eriksson

    Om ni vinner riksdagsvalet i höst så blir det 12 miljarder mindre till kommunerna än om de rödgröna vinner valet. Det kommer att få besvärliga effekter i Vännäs kommun.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Sonja Eriksson (2010-05-28 08:56)
    jo jo vi är tillbaka till den snälle farbrorn Östros som trollar med spöet och säger att allt som Allainsen gör ska vi ge mer. Mer pengar. Men det är bara så att det är regeringen som sitter på pengarna och Östros har gått ut o sagt att man kommer att ompröva en del löften beroende på rikets kassaflöde. Så jag skulle inte som du vara säker att du får mer pengar av Östros. Jag är övertygad att det i själva verket blir precis tvärt om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.