Vill du ha autografen? :-)

Ja så har Vännäsdagarna 2010 passerat. Några reflektioner kostar jag på mig så här på morron. En fantastisk sak var att Socialtjänsten var ute och flanerade på kvällen. Socialtjänsten är till för dej och mej. För att vi alla ska ha ett tryckt och bra samhälle. Samtidigt är socialtjänsten en myndighet som fattar beslut ibland i en annan linje än vad individen tycker. Då har vi Länsrätt och Kammarrätt som prövar beslutet så det är rättssäkert för individen.

Men det är bra och fint att myndigheten är ute och nattvandrar bland folket. Som medborgare bör jag då få en känsla av att socialtjänsten finns till för mig. Bra tilltag kamrater på socialtjänsten. Detta vill vi se en fortsättning av.  Eftersom jag har förmånen att följa ert arbete så vet jag vad jag talar om till skillnad från många "proffstyckare" utan kunskap. Ni gör ett bra jobb!
 
Ni kanske undrar hur det gick med våra tält som blåste bort. Jo vårt tält blev inte så illa tilltygat så det satte vi upp men värre var det för Folkpartiets tält. Men då fick de låna av Moderaterna. Så som ni ser finns det ett gott samarbete mellan oss.
 
Det enda som jag hade lämnat kvar över natten var gatuprataren med affischer. På ena sidan Göran Hägglund och på andra sidan en Vännäsbo som kandiderar till fullmäktige. När jag kom på morron såg jag att det varit nån där och mycket riktigt. Affischerna satt inte som de satt när jag lämnade dem. Och vid närmare undersökning så fanns endast Hägglunds affisch kvar. Den där fullmäktigekandidatens affisch var borta. Så om du läser detta du som har affischen och om du hör av dej så kan du också få autografen :-).
Nu laddar vi för Åsele marknad.
Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Bo-Gunnar Wikström

    Ja tänk om man kunde få Göran Hägglunds autograf, eller snarare hans underskrift på att de i samhället som har det sämst åtminstone skulle få 50 öre mer/år i stället för alla försämringar som dem råkar ut för, men nej det är tyvärr en utopi. Så du som är svårt sjuk och får ut drygt 6000 kr/mån, var beredd på ytterligare försämringar. Kom ihåg att även om du är så sjuk att du inte ens kan lämna intensiven så räknas du som en myglare av dagens regering och ska därför klämmas åt, bestraffas, helst inte få någon ersättning etc etc…
    Tack H-I för ett trevligt samtal under Vännäs-dagarna !

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-07-12 16:07)
    Tack själv Bo-Gunnar! Trevligt att träffas och vi fortsätter väl att debattera hoppas jag. Tycker vi ska sluta prata om att de mest sjuka är myglare. Myglare är nog inte så sjuka. Sen vill jag att du konkretiserar vad man försämrat för de svårast sjuka som inte den gamla regeringen också gjort. Då tänker jag på konkreta saker. Så kan vi resonera mer konkret än allmänt svävande för annars kommer vi ingen vart med vårt resonemang. Kom ihåg att försäkringskassan inte är regeringen eller tvärtom. Det är här jag anser vi har ett stort problem. Försäkringskassan däremot har ändrat regler markant.

  3. Bo-Gunnar Wikström

    Du kan läsa bl a detta http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7383280.ab. Jag är fullständigt övertygad att regeringen gett Försäkringskassan order om att försöka ta bort all ersättning från så många som möjligt. Undrar om FK inte får någon bonus från regeringen om man lyckas ta bort all ersättning från tillräckligt många ? FK är mycket hårdare ( omänskligare ) och givetvis så är det på regeringens uppdrag, inte är det något dem kommit på själva. Titta även på http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2009/12/09/husmark-pehrsson-m-kravs-p/index.xml. Visst är det regeringens fel !?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.