Skrämmande

Det mest pinsamma som hänt idag är när de som inte kallar sig rasister lämnar storkyrkan. Jag måste säga som Erold Westman: ”Dem ska skämmes…..”. När det talas om människors lika värde går dessa folkvalda herrar ut. Man visar verkligen att man inte vill att alla människor ska behandlas lika.

Man samlas i kyrkan för att manifestera riksmötets öppnande och sen stövlar man bara ut. Det om nåt borde väl ge dem som röstat på dem en liten knut i magen. Och knuten blir inte mindre när man vet att de ska vara i maktens boningar och förstöra i 4 år till nästa gång vi ska välja riksdag. Börjar liksom bra när man gör bort sig första dagen.
 
Att sen säga att man inte är rasister är då bara värre. Håller med vår riksdagsledamot från Stockholm Emma Henriksson som bar folkdräkt för att visa att SD inte själv ska få symbolisera Sverige. Nej dessa herrar hör med hemma i folkdräkt på midsommarafton hoppande runt midsommarstången då gör dom kanske mindre skada.
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Vad politikerna manifesterar genom att hålla till i kyrkans lokal lyssnandes på en gudstjänst kan väl iofs diskuteras – men visst var Sd:arnas handling på sätt och vis märklig.

    Grabbarna i Sd har ju trots allt flörtat med kristna traditionalister (och måhända snott en och annan röst från Kd) i och med sin tidigare valretorik, så nog tycker man att dom borde kunna uthärda en halvtimmes predikan…

    Pinsammare än Sd:arnas agerande var nog ändå de andra ledamöternas: varför närvara vid en religiös ceremoni i samband med riksmötets öppnande?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Ingemar Wincent (2010-10-05 20:22)
    Att man deltar i en religiös handling som man gjort i urminnes tider tycker inte jag är nåt pinsamt. En tradition kan vara trevig att vidmakthålla. Själv är jag nämndeman i Hovrätten och vi har tingspredikan som det heter i början på varje år. En tradition så inte är det pinsamt. SD nonchalerar ju hela systemet med sitt agerande även om man tycker att kyrkan är fel lokal. Sen har du fel ang röstflykt från KD till SD. SD:s röster kommer i storleksordning från M, S och en försvinnanden liten del från KD. Däremot har vi tappat till M.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.