Vem bär ansvaret?

Jo jo idag har Kommunal gått ut med att regeringen ska ingripa när det gäller utländska bärplockare. Alla har vi följt de uslingar som lurar hit bärplockare för att sedan sko sig på affären. Det finns inte ord för såna handlingar.

Detta är ofta utländska bemanningsföretag och dem har ju regeringen inget ansvar över, och ska inte ha det heller. Däremot de företag som finns i våra gränser och behandlar bärplockarna dåligt har samhället ett ansvar över. Och regeringen har också lovat se över saken nu under hösten.
 
Vi ska förstå att Thailändarna som kommer hit drar på sig kostnader motsvarande ett antal årslöner för att åka hit och plocka bär för att få ihop pengar till sitt levebröd. Och de som nu åkt hem utan pengar men skulder motsvarande 10-15 årslöner har det verkligen inte lätt. Och att det dessutom rör sig om att någon i Sverige skott sig på detta är fruktansvärt. Men hur kommer man åt problematiken? Detta har pågått under varje år nu ett tag?
 
Enligt kommunal så ska deras löner garanteras på nåt sätt och det kan vara en väg att gå. Men det finns många fler sätt. Luktar det inte att kommunal vill ha hängavtal? De fackligt anslutna minskar ju och ser kommunal en intäktsmöjlighet?
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.