Kan du historien Göran!

Dagens debatt innehåller en replik från Göran Burén där han menar att Israels regering är att jämföra med Sverigedemokraterna. Att han är ute och cyklar är tydligt. Han lyfter fram att VK:s ledarsida blev upprörd och påstår att detta ska vara för att de kommit till ny insikt . Jag hoppas verkligen inte att VK:s ledarskribent är upprörd över att de kommit på nåt nytt utan istället har samma incitament som jag att känna denna jämförelse som fullständigt horribel.

Att konflikten i mellanöstern inte är lätt fråga kan jag dela med Göran Burén . Men när han gör gällande att staten Israel är nazistiskt så måste herr Burén läsa om sin historiebeskrivning hur staten Israel kom till.
 
Staten Israel bildades däremot just som en reaktion mot nazism och antisemitism. Det medger också Göran. Men sen hur han får ihop jämförelsen med att mena att en stat som bildades mot nazism och antisemitism sen ska bli så bakåtvänd att man själv i likhet med SD verkar för nazism är obegripligt.
 
Läs på historien Göran så du inte förvanskar den!
Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. janolof

    ”Men sen hur han får ihop jämförelsen med att mena att en stat som bildades mot nazism och antisemitism sen ska bli så bakåtvänd att man själv i likhet med SD verkar för nazism är obegripligt”

    Fats det har han ju inte skrivit. Utan ”Ändå har man landat på samma ställe – i etnisk åtskillnadspolitik”

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till janolof (2010-10-21 15:43)
    Ja men han menar ju att det finns likheter så nog blir det svårt att få det att gå ihop. I konflikten i mellanöstern kan man inte enbart prata om en part. Men det kan man göra med SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.