Äntligen!

Så är vi snart framme mot ett formellt beslut i frågan om att ta emot ensamkommande flyktingbarn i Vännäs.

Vännäs kommun är en av få kommuner i vårt län som i dag inte har avtal med migrationsverket.  Det är en intressant och krävande uppdrag vi står inför. Idag började den nyanställda chefen för HVB hemmet på halvtid för att börja rodda i lokaler, anställa personal, verksamhet ja allt ska ju nu tas i. En spännande uppgift och lycka till i arbetet! Vi inom politiken följer detta arbete med spänning.

 
För att detta viktiga arbete ska bli bra så är det viktig med förankring på alla plan. Vi behöver hjälp av föreningslivet och samhället i övrigt för att uppgiften ska bli så bra som möjligt både för kommunen och för de barn o ungdomar som kommer hit.
Därför har vi ett informationsmöte för allmänheten den 16 november på medborgarhuset. Så välkommen dit alla intresserade och ta del av den information som finns tillgänglig och ställ dina frågor och funderingar. Men inte minst kom med dina kloka synpunkter. Vi behöver hjälpas åt!

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Ulrica Westerlund

    Jätteroligt att du bloggar om mottagandet. Det ger kraft att göra något riktigt bra av uppdraget, både för Vännäs och ungdomarna, tack!

  2. Hans-Inge Smetana

    Välkommen Ulrika! Tänkte jag skulle hälsa på dej idag men hade annat så det får bli nästa gång jag kommer in. Men jag hoppas du känner dig välkommen och laddad för denna spännande uppgift. Nu gäller det att bilda det vinnande laget. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.