Hur ska vi göra?

På Kommunstyrelsens arbetsutskott i tisdags resonerade vi igen om vårt vackra stationshus. Ska vi köpa det eller inte? Det tarvar en hel del reparationer som jag skrev i ett tidigare inlägg när vi besiktade huset.
 
Men hur vore det om det blir som jag skrev för snart två år sedan att stationshuset ska bli navet för Vännäs utveckling. Stora fina lokaler som andas utveckling när man kommer in.
 
Många andra förslag har inkommit och många Vännäsbor kan inte se att det fina huset hamnar i någon annans händer. Ska det bli bibliotek? Studielokaler etc.
 
Kommunen har många lokaler och vi har egentligen inte stora behov av ytterligare lokaler i dagsläget. Driften av huset är förenat med stora kostnader. Så det är inte enkelt.
 
Men huset är vackert och med en omsorgsfull renovering kan detta vara Vännäs smycke framöver. Så tillsammans med kommunalrådet och personal från fastighetsavdelningen ingår jag i en grupp som ska förhandla med Järnhusen om ev. köp. Men det utsatta priset är på tok för högt så här krävs förhandling. Men det gillar jag ju.
 
Kom med förslag vad vi ska göra av stationshuset.
Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Henry Landström

    Jag hoppas verkligen att ni får bra betalt för att ta över stationshuset.För ni kan väl inte mena att vi skall betala för att ta över ett sådant hus. Förhandlar du fram att vi skall betala för detta visar det att jag var en dåre som gav dig min röst i årets val.

    Skattebetalande Vännäsbo

  2. Hans-Inge Smetana

    Hej Henry. Tack för ditt förtroende. Jag hoppas inte du ska behöva bli besviken. Nej jag menar att det är behäftat med stort åtagande att ta hand om detta hus. Så jag tycker du har rätt ingång i saken. Men utgångsbudet är på tok för högt för att jag ska tycka att det ens är intressant. Bara att drifta detta hus kostar. Nu finns det förvisso hyresintäkter att tillgå men de varar ju inte för evigt. Men vi får träffas och resonera så får vi se vart det hamnar. Vem som ska betala vem alltså 🙂

  3. Bernt Andersson

    Tycker att man absolut borde finna en lösning för detta. Tänk på att det är en investering för framtiden och att det initialt kostar en slant (en självklarhet) men värdet av fastigheten med tiden kommer att växa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.