Liljaskolan för dyr för Vännäs kommun!

 
Lite roligt att blicka bakåt i historien. Hittade ett sparat urklipp från Liljaskolan för ett antal år sedan. Det råkade vara en fin årgång som gick där när bilden är tagen. Idel kända ansikten.
 
Någonstans där bakom maskinerna ska bloggaren finnas med. Håkan, Gunnar, Kringlan, Svedlund och övriga jänget höll sig mer i förgrunden. Men det roliga är att artikeln dömer ut Vännäs kommuns förvärv av Liljaskolan.
 
 
 
1977 tog Vännäs över Liljaskolan från landstinget. Artikeln gör gällande att detta med Liljaskolan är ett stort riskprojekt för Vännäs kommun. Man budgeterar en nettokostnad på ca 3,3 miljoner för nästa budgetår. Och man konstaterar att utbildningarna var dyra jämfört med grundskolan. Man strävar efter att få ca 160 elever på skolan och försöker hålla ner kostnaderna så man får elever att komma till skolan.
 
Dåvarande kommunalråd får frågan hur klokt det var att ta över skolan. Kommunalrådet svarar att det råder politisk enighet om att vi skulle ta över skolan. Så här ”skyller” han på kollektivet, alltså alla politiker gemensamt.
 
Det är alltid lätt att vara efterklok och vi som nu vet vad det blivit av Liljaskolan kan nästan skratta åt de farhågor man då lyfte fram. Tror inte att det var elever från 60 kommuner när artikeln skrevs som det är idag och de ca 1000 elever som går på skolan kunde man nog inte ens drömma om. Så nog var man rädd i onödan. Liljaskolan är idag ett välmående "företag" i koncernen Vännäs Kommun.
 
Är det nån som vill läsa hela artikeln så kan jag mejla den.
Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Håkan Andersson

    Hej Hans-Inge
    Det är några år sedan den bilden är tagen.
    Du får gärna maila över artikeln till mig.

    Ha en bra dag
    Håkan A

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Håkan Andersson (2010-11-19 12:16)
    Hej Håkan. Men vist var det tider 🙂 Har skickat artikeln och hoppas den kommer fram. Var lite osäker på mejladressen. Hör av dej om du inte fått den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.