Äntligen prat om skilsmässa.

Nu håller LO på att vakna. Man funderar på om kopplingen till Socialdemokraterna är riktigt rätt. Är det sant. Äntligen! Tänk om det blir verklighet. Då känner alla som inte röstar på Socialdemokraterna att man hör hemma i facket. Det är nämligen bara 30 % av  LO medlemmarna som röstar på Socialdemokraterna.

Kanske LO har förstått att medlemsraset ligger till stor del att folk inte känner sig hemma i en fackförening som gynnar ett parti man inte vill vara med ett gynna. Då går man ur facket. Och det är ju detta medlemsras vi har sett under en tid.

Här intill kan du se vilka fackliga organsiationer som bidrar till Socialdemokraterna och med hur mycket. Och då kommer de 6 miljoner kronorna till som LO pumpar in direkt. Lägg därtill att när det är valrörelse så mobiliseras alla ombudsmän i de fackliga organisationerna att lägga allt annat åt sidan och delta i valrörelsen.  Så nog bidras det.

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Hasse

    Problemet som är och har varit de sista åren är att socialdemokraterna tyvärr glömt vilka det var som startade partiet , S bör lyssna mer på facket dbanden borde vara det omvändaå många bra idéer därifrån. Ledbanden borde vara
    omvända.

  2. Hasse

    När det gäller att ge bidrag till valrörelser så är framför allt inte M så villig att tala om vem som betalar till partiet men det syns tydligt när det gäller Socialdemokraterna. är Ni inom Moderaterna villig att redovisa öppet vem som ger Er bidrag ?????

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Hasse (2010-11-20 14:35)
    Då Hasse är du bland de 30 % som är nöjd att facket ”sponsar” Socialdemokraterna. Du tycker säkert att jag resonerar konstigt att jag vill sära på fack och arbetarparti. Men då tänker jag på de andra 70% som är av annan åsikt än dej politiskt.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Hasse (2010-11-20 14:34)
    Media har gjort sken av att det är KD och M som inte vill redovisa intäkter till partiet. Jag vet att M är mot det men vi har en regel i KD att om någon kandidat får bidrag med t ex 10.000 kr så SKA det redovisas till distriktorganisationen. Och sedan rapporterar jag för AC vilka som fått och vilken summa till Riks. Men jag vet att det har funkat lite dåligt på sina håll i landet. Men vi har tydliga regler och den som missar får kritik och ögonen på sig.

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Hasse (2010-11-20 14:29)
    Så kan det säkert vara från din horisont. Jag menar att visst ska man lyssna på varandra men jag tycker arbetsmarknadens parter ska stå fria och driva sina frågor.
    Jag är glad att jag är med i en fackorganisation som är helt politiskt fri. Men dom jobbar hårt för medlemmarna och för att få bättre arbetsplatser, ledarutvekcling etc.

    Runt valet så var deras medlemstidning helt opartiskt och hade enbart ett reportage vad alla partier ville. Även om jag är engagerad så tycker jag att det är skönt att läsa en ”opolitisk” tidning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.