Nej, Nej, Nej!

Jag håller på träna.

Oj säger du kanske är det nåt nytt behövligt som hänt som ett nyårslöfte eller så.

Den träning jag syftar på här är att säga nej. Att det ska vara så svårt att säga nej. Får många förfrågningar om styrelseuppdrag och andra intressanta uppdrag i olika sammanhang. Intresserad som jag är av processer så ser jag möjligheter att förändra och utveckla verksamheter till det bättre och tillsammans med andra medverka till att uppnå de uppsatta målen för verksamheten. Så därför är ett nej tack betydligt svårare att utrycka än ett ja tack.

Men man kommer till en punkt då uppdragen blir för många och viss sanering behövs. Och det är inte lätt. Vilka ska man plocka bort? Men i dag lyckades det och det känns faktiskt bra även efteråt. Uppdraget innebar i o f sig en del intressanta resor och kontakter med spännande människor. Och fast jag såg möjligheterna att utveckla det uppdraget till något spännande så tackade jag alltså nej.
 
Med den sköna känslan i maggropen att det även fungerar att säga nej så ringde telefonen och frågan kom om ett betydligt tuffare uppdrag att bita i. Om det blir ja eller nej i detta specifika uppdrag får resten av veckans funderingar ge svar på. Man kan konstatera att livet är fullt av möjligheter och det gäller att fatta rätt beslut hela tiden.
Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Jan Nilsson (2011-01-08 13:32)
    Men det är dyr kursavgift 🙂
    Del 1 Träna på att tänka att verksamheten klarar sig bra/eller tom bättre helt utan din medverkan.
    del 2 Träna på att säga nej 5 ggr/ dag i två veckors tid. När detta är gjort får du återkomma. Då har du klarat inträdesprovet till kursen 🙂

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2011-01-09 20:17)
    Jo visst är det ett skriande behov hos mig i den saken men jag tar som mest tag i det i morgon 🙂 Nä skämt åsido så ska jag nog anta den utmaningen nu när det frigörs några kvällar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.