Det sista från kommunisten.

Så har Lars Ohly hållit sitt sista sommartal. Lars är en duktig debattör och politiker. Det sämsta är att han är i helt fel parti. Men om man så tydligt som honom uttryckt att han är kommunist så är han ju i rätt bås.

Nu ska alltså nya kvastar in och sopa. Men nog borde det sopas lite i politiken. Ja inte så lite heller. Nog är politiken en verklighet av svunnen tid. Men det tilltalar dock ungdomen. Eller vissa ungdomar. Men undersökningar visar också att många helt ändrar inriktning när de blir äldre. De blir alltså klokare och får lite andra värderingar med sig i livet. De vill inte längre vara kommunister. Ja vem vill det?

Nog tycker jag att Jonas Sjöstedt är en given efterträdare. Har träffat honom en hel del i valrörelsen i länet och mer sympatisk person är svårt att hitta i det partiet men också duktig politiker och retoriker. Så nog är han vad V behöver. Om de är så pass klok att inse det.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Jonas

    Hans-Inge nu har du allt nått botten!
    jag förstår inte att du säker dig på en så låg nivå och fortsätter i medias spår att fortfarande kalla honom kommunist, han har själv vid flertal tillfällen förklarat att han inte är det. Varför respekterar DU (och media) inte det han säger? Skulle du vilja bli kallad något du inte är? Förtal brukar lagen kalla ditt tilltag. Jag sträcker mig till att kalla det respektlöst och riktigt lågt!
    Du undrar varför Vänsterpartiets politik tilltalar ungdomar, har du funderat på det på ett mer seriöst plan? Min enkla förklaring är att unga har en mer solidarisk syn på samhället och på varandra , detta glöms tyvärr bort för en del när egot börjar ta över och man skall fundera på vad som är bäst för sin egen skull.
    Jag har svårt att förstå ditt påstående att Vänsterpartiets politik är en ”verklighet av svunnen tid”. Själv tycker jag att den innehåller massor med saker som visar på motsatsen, tex. HBT-frågorna, feminismen, områden där ditt eget parti fortfarande är på stenåldern. Bara ert namn; Kristdemokraterna, skriker svunna tider.
    Nä, bättre än så har kan du Hans-Inge, det här var ett botteninlägg 🙁

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-08-14 08:09)
    Eftersom jag har några år på nacken redan (tro det eller ej) så har jag redan gjort min förändring. Skäms nästan men innan jag var politisk aktiv så röstade jag på moderaterna. Vågar säga det nu då det är preskiberat. Men lova att inte säga det till nån 🙂 Så nån mer förändring är inte aktuell från mitt håll då jag redan kommit till visdom. Men du är välkommen till rätt parti Kalle.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Elsa Andersson Hedkvist (V) (2011-08-14 11:19)
    Och även till dej så säger jag samma sak. Är trygg i min politiska hemvist och kommer så förbli. Men lyckönskar V till att välja rätt partiledare.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Jonas (2011-08-14 00:29)
    Jonas. Inte vill jag reta upp dej inte. Men politiken som vi båda värnar om är en aning ifrån varandra men ändå full respekt. Men det du skriver om förtal kan jag inte ta till mig. Har dömt ett antal ggr med den brottsrubriceringen och det krävs betydligt mer rekvisita än så här för att det ska uppfyllas.

    Detta med att Lars kallade sig kommunist kommer nog att ligga kvar och tyvärr vara en del av hans eftermäle också. Som du skriver är det inte enbart jag som nämner det. Sen när han tog tillbaka det första gången var det då inte så övertygande. Möjligen blev det bättre sen. (Har bara sett det en gång) Men som jag skriver är han en duktig politiker som förtjänar ett annat eftermäle även om jag naturligtvis inte sympatiserar med politiken.

    Du menar att enbart ordet Kristdemokrater andas dåtid. Då vill jag säga att den politik som grundar sig på kristen etik och västerländsk humanism har hållit i några tusen år nu och lär hålla några tusen till och jag är glad att vi inte på erat sätt pratar om t ex feminismen för då hade jag lämnat partiet för länge sedan.

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-08-15 06:46)
    Ibland smälter den långsamt 🙂

    Men tack Kalle. Det där med lillpojk vore fint. Pratar vi om mopedåldern eller? Tänkte om du sett mig i sommar när jag varit ute och åkt på min gamla moped ”raketaschle” sen slutet på 50. Men det är ju lite ”gubbigt” faktiskt. Har också struten så jag slipper vinddraget 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.