Ansvarstagande

Kalle har i en tidigare blogginlägg ifrågasatt hur Kristdemokraterna tar ansvar. Han har vridit och vänt och urvattnat ett inlägg som jag svarade honom och detta kräver sin förklaring.

 

Jag svarade honom att i Vännäs tar oppositionen särskilt stort ansvar, ja kanske mer än vi behöver göra.  Men jag har sett det som att det mest gagnar medborgarna om vi hjälps åt utan en massa extra tjafs.  Jag har för Kristdemokraternas räkning varit särdeles aktiv under åren med förslag och engagemang men nog har jag tagit ansvar för våra förslag och de beslut jag varit med om att fatta, det var här jag noterade att oppositionen i Vännäs är unik.

 

Det kan jag säga då jag i mitt arbete har kontakt över hela Sverige och får höra historier hur det politiska samarbetet fungerar på sina håll. På vissa väldigt bra och på andra håll rent anskrämligt.  Vi behöver inte gå särskilt långt. Se t ex på en närliggande kommun i vårt län: Nordmaling. Är det så du vill ha det Kalle?

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag skulle ha ”vridit och vänt och urvattnat ett inlägg…” skriver du. Det var då också ett sätt att uppfatta det jag skrev.

    Nu har jag ”vridit och vänt” på det här inlägget och finner då att du inte tagit avstånd från det du skrev tidigare, nämligen.

    ”För rent formellt är det som du skriver att oppositionen inte vehöver ta asnvar men i Vännäs är vi unika.”

    Du hade bråttom när du skrev det. Det syns på dina skrivfel. Tänk om nu hade kunnat medge och du också slarvade med formuleringen – att oppositionen inte vehöver (behöver?) ta ansvar. Du kunde väl ha en slags minipudel och sagt att oppositionen faktiskt både behöver och tar ansvar, något som väl gäller politiskt opposition överallt.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-08-23 15:40)
    Självklart så kan jag med svansen mellan benen göra en pudel i den delen. Visst är det så att vi tar ansvar och jag tolkar av det du skriver att du medger det.

    Men det är majoritetens fulla ansvar därom är vi eniga. Så i slutändan stannar vi kanske på samma ståndpunkt. Alltså samma åsikt. Varför sympatiserar vi då med olika partier. Välkommen över Kalle! Eller behöver du mer grejor för att övertygas. Kolla på musmattan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.