Borgmästaren?

Så är det offentligt att Borgmästargården kan bli en intraprenad.

Som ni noterat så var min besvikelse stor när man la ner Orion vår enda intraprenad. Och mycket riktigt som artikeln skriver så reserverade vi oss för detta men vi var alla rörande överens om att ge de duktiga intraprenörerna med Susanne Salomonsson i spetsen möjligheten att ta över på annat ställe.

Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte riktigt att det skulle ageras så kraftfullt i denna fråga trots att vi har en enig nämnd som vill verka för fler intraprenader. Men motsägelsen blev ju rätt stor när man ville lägga ner den enda vi har.
 
Men verksamheten har på ett positivt sätt tagit saken på fullt allvar och arbetar fram två alternativ. Man har på förvaltningsnivå jobbat med frågan och inte släppt det ner i organisationen. Helt rätt! Det är också därför vi kommit framåt till ett tänkbart alternativ.
 
Nu återstår dock ett par uppförsbackar. Det är så att Borgmästargården tidigare visat intresse för intraprenad. För flera år sedan var dåvarande ordförande (nuvarande kommunalråd) och undertecknad där i informationssyfte. Men då var det för många av personalen som var tveksam så projektet stoppades.
 
Jag anser att om nämnden har ambitionerna att det ska vara intraprenader och majoriteten av personalen på enheten vill så bör de som inte vill flyttas till annan verksamhet. Annars stoppar man utvecklingen för de som vill. Få se om det finns kraft nog till detta!
Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-10-31 10:30)
    Så är det eller så ville man göra politik av saken. Men det kvarstår som jag ser det några steg till innan Borgmästaren kan bli intraprenad.

    Men min orolighet för att vi i framtiden kommer få problem med för få platser är inte stillad med att Borgmästaren blir intraprenad.

  2. Barbro Johansson

    Tidvis är det otroligt svårt att se logiken i beslut som fattas. Antar att även majoriteten i kommunen följer med i utvecklingen och nyhetsrapporteringen. Tänker närmast på Geriatriskt cetrum och de minskade antalet vårdplatser man flaggar för där.
    Vad händer, jo de vårdbehövande skall hem till sina respektive kommuner. Inbillar sig majoriteten att det behövs färre vårdplatser i Vännäs kommun framöver.
    En eloge till Dig Hans-Inge som håller den frågeställningen vid liv. TACK!

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-10-31 15:16)
    Tack, men i slutändan så ser vi nog det inte så olika. Målet är lika men kanske vi ser vägen dit på lite olika sätt och visst jag tycker fortfarnade att man även om man blir gammal ska få valfrihet.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Barbro Johansson (2011-10-31 16:09)
    Tack Barbro!
    Det är precis detta som oroar mig. Landstinget minskar och kommunerna får ta ansvaret. Och vi har erfarenhet av att Länsstyrelsen jagade oss för 3 år sedan då vi inte kunde erbjuda platser till våra äldre inom den tid som lagen anger.
    Vi måste ha några platser som reserv för det kan snabbt hända för de äldre som fortfarande bor hemma. När ska de äldre få känna trygghet att det finns plats när det behövs? Det tycker jag de äldre är värda som har byggt upp vårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.