Han väljer att lämna in.

Ni som följt medias rapportering igår har sett att Mats Odell själv har lämnat sitt uppdrag som gruppledare.

Mats som är en klok person förstod att det inte blir bra om man först utmanat ledaren och ifrågasatt ledarens egenskaper att sen själv fortsätta vara ledare när man förlorat omröstningen. En helt logisk handling och något som han själv kommit till insikt om.
 
Är då Mats Odell förbrukad i vårt parti? På det vill jag svara ett starkt nej. Mats har sin riksdagsplats och sitt fortsatta uppdrag som ordförande i Näringsutskottet. Det är viktiga uppdrag och han säger själv.
 
         Nu vill jag fortsätta bredda bilden av Kristdemokraterna som ett företagarparti. Viktigt för att skapa jobb och sysselsättning är att förbättra förutsättningarna för företagande och sparande och få till stånd en bred energiöverenskommelse. En unik möjlighet till långsiktig energipolitik har öppnat sig med valet av socialdemokraternas nye partiledare Stefan Löfven. Att åstadkomma långsiktiga spelregler som främjar svensk basindustris konkurrenskraft är för mig en prioriterad fråga.
 
Och här finns Mats Odells styrkor. Företagande och energifrågor är han imponerande duktig på. Så ytterligare fokus på dessa frågor kommer bidra till att dessa frågor stärks ytterligare inom partiet. Bra Mats!
Etiketter: ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.