Otrohet

Det finns en sajt som på ett diskret sätt uppmanar till att vara otrogen. Ja det sägs t om bota depressioner och göra att man orkar med det fortsatt livet som make/ maka, sambo på ett betydligt bättre sätt om man lyckas hålla det hemligt. Detta debatterades på Kvällsöppet igår.

 
Att man kan tjäna pengar på allt är ju sedan tidigare känt. Men att man också kan (försöka enligt mitt sätt att se det) hitta hållbara argument för att man som företagare bidrar till samhällets uppbyggnad med en otrohetssajt är verkligen horribelt. Jag menar att det är helt tvärtom.
 
Ett tappert försök i debatten var också att då otrohet ändå finns så är det ju bättre att det sker organiserat och man var inte lite stolt att ca 220 000 människor redan anmält sig. Pinsamt! Skamligt! Att skryta med att man organiserar 220 000 människor som lurar sin partner och lever ett dubbelliv. Jag finner inte ord!
 
Att överhuvudtaget uppmuntra till att människor ska svika varandra på detta sätt är istället att inte bara nerbryta samhället utan även att förstöra familjer och utsätta barn för allt för stora påfrestningar.
 
Det pratas ofta att barn mår dåligt. Men vågar vi se vad det beror på? Jag menar att de barn som drabbas av skilsmässor och separationer kommer allt för ofta ha det med sig när man växer upp. Ja ja jag vet att det finns separationer där detta fungerar. Men allt som ofta är det inte så. Och det är ALLTID så att barnen drabbas på ett eller annat sätt.
 
Att uppmana till otrohetsaffärer för att man ska kunna fortsätta leva i ett förhållande och klara vardagen är ungefär som att säga att gå in i ett brinnande hus så klarar du vinterkylan bättre. Alltså helt vansinnigt och mot all sans och vett.
 
Heder åt de två herrar i Kvällsöppet som försökte nyansera debatten till sans o vett!

8 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Ja du hans-Inge, jag håller med dig till 100% ! Man blir upprörd över sådan idioti !
    Bra att du skriver om detta !

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-02-28 11:33)
    Ja man blir alldeles matt. Samhället ska vara så tillåtande att ärlighet och uppriktighet inte finns längre. Då blir det också fritt fram att bedra varandra hela tiden.
    Men B-G detta kan vi väl inte skylla på regeringen 🙂

  3. B-G Wikström

    Nej då det kan jag givetvis inte 🙂
    Men, att t ex Caremas ägare plockar ut enorma vinster, det gör man tack vare regeringen. Det är så man vill ha det. Vård, skola, ja allt ska avregleras till varje pris med ett enda syfte = att skicka så mycket pengar som möjligt till riskkapitalbolag….
    Att svårt sjuka människor utförsäkras, förnedras, behandlas som svin och i bästa fall får socialbidrag, det kan vi också tacka regeringen för. Precis som de ville ha det. Ulf Kristersson gick ju hånfullt ut och sa att han verkligen inte tänkte bry sig om vad riksdagen kommit fram till. Moderaternas arrogans blir bara värre och värre. Sen ”låtsas” de andra i regeringen att de tycker annorlunda….
    Jag kommer aldrig att förstå detta cyniska sätt. Känner du verkligen någon människa som tror att svårt sjuka blir friska bara för att de utförsäkras ? För det är ju vad regeringen gör….. Syftet är ju ett enda, att flytta enorma pengar från fattiga och utsatta till rika och friska. Och detta står en enad regering bakom. Känner du någon som tycker/tror att utförsäkringar av tiotusentals människor är bra ??? Jag känner ingen, oavsett vilket parti de röstar på.
    Apoteket, ja samma där. Jag känner inte någon som tycker att det blivit bra. Gör du ? Folk får inte sina mediciner, hjälpen på apoteken har blivit mycket sämre eftersom där har man dragit in på all tid för att läsa om nya mediciner mm mm. Men samma där. Avregleringen gjordes enbart av ideologiska skäl, att allt ska avregleras till varje pris och enorma summor pengar ska flyttas till riskkapitalbolag.
    Inte gör man det för att det ska bli bättre.

  4. Lennart Vilhelmsson

    Detta är alltså ANDRA gången på mindre än ett år som SVT ger detta fullständigt sjuka företag gratisreklam! läs gärna mitt blogginlägg om saken från 25 mars 2011. Vad håller den ”oberoende” Public Service-kanalen på med? Vill de MEDVETET köra samhällets familjemoral ännu längre ner i botten eller???

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-02-29 09:31)
    Nu känner jag igen dej B-G. Var uppriktigt sagt lite orolig när du började hålla med mej :-). Det du skriver här ovan är din blid men tyvärr inte min i alla delar. Och det har vi resonerat om tidigare.
    Om regeringen ville att pengarna ska gå till riskkapitalbolag från vården. Varför håller man då på att lagstifta att det inte får gå ut pengar på detta sätt?
    Apoteken. Känner många som är glada att det finns fler apotek och i o m det kommer medicinen bli billigare på sikt. Ökad konkurrens och bättre tillgänglighet påverkar prisbilden. Det är inget nytt påfund. Utan det har ekonomer pratat om i alla tider. Och sådana här reformer görs för att det ska bli billigare o bättre för oss medborgare. Sedan förstår inte alla medborgare det direkt att det är en vits att vi i likhet med övriga världen slipper vara i samma båt som några diktaturländer som fortfarande har apoteksmonopol.

    När det gäller sjukskrivningsproblematiken så är den betydligt mer komplex än att den går förklara på några rader här. Det har jag sagt till dej tidigare. Men här har KD också som parti drivit på och fått igenom ett antal förändringar på senaste tiden till det bättre. Så håll ut!
    Men du har helt fel när du pratar om regeringens syften. Finns nog ingen regeringen inte ens diktaturer som medger att man vill göra det sämre för medborgarna.
    Däremot vill man göra vad man själv tror är bättre. Det är inte alltid det till fullo stämmer med vad som verkligen blir bättre. Detta sagt om diktaturer.

    Men vi har demokrati i vårt land och eftersom regeringen fick förnyat förtroende så torde rätt många av svenska folket tycka att det inte är så dumt.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lennart Vilhelmsson (2012-02-29 17:57)
    Ja du Lennart man kan fundera. Men den som såg debatten var nog mest av den åsikten att detta är vansinne. Åtminstone om man följde det tvittrande som skedde i samband med programmet.

    Men det är alltid en problematik att ge sånt här dravel för mycket utrymme att synas.

  7. Lennart Vilhelmsson

    En skandalomsusad rocksångare sade en gång att ”All publicitet är bra publicitet”. Så genom att tillägna detta dekadenta företag ohämmat utrymme i, inte ett utan två, debattprogram på mindre än ett år har gett dem mer publicitet än de rimligen förtjänar. Redan ETT program var för mycket. Och risken är överhängande att dessa debattprogram puttar ytterligare folk över tröskeln till att begå äktenskapsbrott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.