Vad förenar norrlänningarna?

En grupp forskare från Luleå universitet, Umeå universitet samt Mitthögskolan har gjort en studie vad som förenar oss norrlänningar och vad som skiljer oss åt.

Studien behandlar en rad olika frågor som gäller vår vardag och vad detta har för betydelse för strävanden att skapa större regioner och regional utveckling i norra Sverige.

Det gäller frågor om naturresurser, offentlig och privat service, demokrati, val, identitet, medievanor, kultur- och fritidsvanor, ansvarsfördelning mellan kvinnor och män och globalisering
 
Om du har en stund över så kan du läsa rapporten här. Väldigt intressant att vi norrlänningar skiljer oss åt på en rad punkter men vi har också mycket som förenar.

Regionstudien är ett intressant underlag i diskussionerna om regionbildning här uppe i norra Sverige. Får prata med Stefan Attefall om frågan på lördag. Han är ansvarig minister för regionfrågan.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Hjälp, var på väg att skriva ut rapporten men hejdade mig i sista stund. Tror inte att det är så bra för miljön om jag skriver ut nästan trehundra sidor. Men tack för tipset, det ser ut att vara en rätt så intressant läsning!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Miss Minnalainen (2012-03-15 19:52)
    Jog var på väg att begå samma misstag. Jo det är intressant läsning men jag tror inte att det är hela sanningen i alla delar. Men tydliga fingarvisningar på ett antal punkter. Trevlig läsning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.