”tomma tunnor skramlar mest”.

Tomma tunnor skramlar mest; heter det i ordstävet. Och det ligger en del i detta nu inom den socialdemokratiska rörelsen.

Det var intressant att se den första debatten mellan finansminister Anders Borg och Socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Magdalena Andersson i går kväll.
 
Det är inte lätt att debattera med finansminister Anders Borg. Han vet liksom vad han talar om. Och när han rynkar pannan och säger att det inte är så stort reformutrymme denna gång, så får man nästan känslan av att han vakar över statens finanser som om det vore hans egen börs.
 
Magdalena Andersson hade inte så mycket nytt att komma med. I o f sig väntat. Hon hackade förstås på regeringes politik i sann socialdemokratisk anda. Men när hon pressades på vad hon själv vill göra så är förslagen inte lika många som ordsvadan över det hon ansåg att regeringen inte gjort eller gör.
 
Det är ett intressant fenomen att man liksom kan ligga i regeringes skugga och inte själv säga vad man vill göra utan bara klaga på den sittande regeringen, och ändå få opinionen med sig. Men tids nog kräver även medborgarna svar på vad man vill göra. Och om man då inte direkt levererar konkreta förslag så slår ens egna ord en i ansiktet liksom en riktigt kall och blåsig vintervind.
 
Jag väntar och ser om det kommer nåt konkret från den nya socialdemokratiska ledningen. eller om det bara är  så att ”tomma tunnor skramlar mest”.
Jag tycker mig nämligen höra att det ekar tomt i tunnan.
Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Max

    Om vi ändå ska ta upp gamla deviser från 30-talet så tycker jag ”den som sa det, han var det” passar bra här. För om det är några tunnor som skramlar ordentligt är det allians-tunnorna, som fortfarande skramlar samma oväsen som de gjort i flera år. Skattesänkningar för de rikaste, demontering av välfärden på bekostnad av utslagna människor, och mindre framtidshopp för alla är det som tunnorna skramlar.

  2. B-G Wikström

    Ja du hyllar som vanligt dina idoler – moderaterna…
    Men skriv att du vet vad du får om du röstar på moderaterna och deras fanclub KD, C och FP ; Du får :
    1/ En medveten utslagning av de mest utsatta i samhället. Sjuka och arbetslösa har ingen rätt att existera i deras Sverige.

    2/ Du får enorma förbättringar för de som har det bäst, som t ex över 2 miljoner i skattesänkning för talmannen

    3/ Flera försämringar för de som har det svårast.

    4/ Utförsäljningar av all offentlig verksamhet. Mycket viktigt att riskkapitalbolagen gör enorma vinster. All offentlig verksamhet ska helst bort, plånboken ska styra allting.

    Och apropå tomma tunnor. Det är länge sedan jag skrev att de svårt sjuka och förtidspensionerade får bara kraftiga försämringar, det är ju alla överens om. Denna grupp nämns heller aldrig någonsin när det diskuteras skattesänkningar. Då skrev du att det var förbättringar på gång för denna grupp, bara att vänta lite. Och vad har hänt… ingenting förutom ännu fler som får sina liv förstörda av den borgerliga regeringens utförsäkringpolitik. Tomma tunnor….

    Men det finns ju inga sjuka, alla är myglare enligt moderater och KD…Så det är bara rätt att klämma åt dem… Cyniskt, och det värsta är att man låtsas som om man vill något annat. Falskt !

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Max (2012-04-17 09:43)
    Ja det är ju intressant att du tycker så och av någon outgrundlig anledning delar vi inte den beskrivningen.
    Skattesänkningar har gjorts till den breda massan ”jobbskatteavdraget” som ger en vanlig sjuksköterska eller vårdbiträde ca en extra månadslön om året. Däremot har de rika inte fått procentuellt lika stor skattesänkning. Och de som tjänar mycket har också fått jobbskatteavdrag men de har inte fått lika stor procentuell skattelättnader som oss ”vanliga” arbetare. Så dina slutsatser är helt fel. Kolla detta i min länk vid högerkant på bloggen där du kan se hur jobbskatteavdraget slår.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till B-G Wikström (2012-04-17 13:57)
    Så du läser fortfarande min blogg B-G.:-)
    Först vill jag säga att jag inte är någon ”hyllare” av Moderaterna. De är en samarbetspartner i regeringen och därmed har vi samsyn i en del frågor men absolut inte samsyn i andra frågor. Sen är det så att inom politiken så kompromissar man när man inte är överens.

    Tvärtom vad du skriver så får du om du röstar på Kristdemoraterna ett parti som står upp för människor okränkbara värde. Ett parti som står på de svagas sida. Vi kan bara ta exempel på de frågor som resoneras den senaste tiden om insemination av ensamstående mödrar och surrogatmödraskap etc.

    Det finns ett parti som sätter stopp i denna villervalla av synpunkter, ett parti som står upp får barnens situation. Andra ser hela tiden till rättighet att ha barn. Även det parti som du så värnar om har en helt snedvriden syn på dessa frågor mot vad jag vet du själv har.
    Så Kristdemokraterna gör skillnad med sin etiska kompass. Ännu större skillnad hade vi gjort med större röstetal förstås.
    Men inför 2014 kanske vi får även din röst :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.