Omyndigförklaring igen!

Nu är man igång med inkonsekvensen igen. När ska de klåfingriga politikerna ge sig och bemyndiga föräldrarna.

Det jag tänker på är att igår kunde vi konstatera att folkpartiets ledare Jan Björklund kan tänkas ändra sig och styra upp föräldraförsäkringen ytterligare. Folkpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna gjort gemensam sak och hävdar att papporna ska ta större ansvar hemma och vara hemma i större utsträckning med sina barn. Och så här långt håller jag fullständigt med.
 
Men meningarna går isär och inkonsekvensen infinner sig när man ska hitta lösningar på problemet. Nu menar FP o S helt plötsligt att papporna är viktiga och ska alltså styra folket till att föräldraförsäkringen ska ha en till ”pappamånad”.
 
Ena stunden tycker man att det är viktigt att pappan är hemma med barnen ena stunden är man villig att lagstifta bort pappan i och med att man lagstadgar om assisterad befruktning. Måste säga att jag har svårt att få förtroende för såna ”vindflöjlar” i politiken med total avsaknad av konsekvens i sina beslut.
 
Folkpartiet var ivrare att vi skulle få till jämställdhetsbonusen och vi Kristdemokrater sa att detta inte är rätt sätt att ”tvinga” papporna att vara hemma. Vi ville mer ha morötter än piskor i föräldraförsäkringen, även om jämställdhetsbonusen var tänkt som en morot. Men det blev mer en kålrot 🙂
 
Det har visat sig att jämställdhetsbonusen inte alls är den sporre man trodde det skulle bli. De som ändå tänkt vara hemma får del av den och det är ju exakt samma argument man haft mot vårdnadsbidraget. Så nu är man villig att ta i med storyxan för att nå sina syften och man är alltså villig att offra valfriheten för föräldrarna på jämställdhetens altare och därmed omyndigförklara föräldrarna.
 
Det ska inte råda nån oklarhet att jag som kristdemokrat är för jämställdhet och att papporna ska ta större ansvar över barnens uppväxt för det är fram för allt bra för barnen. Och det är just barnen jag vill värna om. Men jag är fullständigt emot att detta ska styras av politiker hur dagarna ska tas ut. Det ska familjerna själva bestämma. Att det ska vara så svårt.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.