2 månader kvar!

Idag är det en sådan där spännande dag igen. Vi har kommunfullmäktige och innan dess har kommunalrådet kallat gruppledarna i fullmäktige till en träff.

Men det jag mest tänker på är att det endast är exakt två månader till midsommar. Exakt två månader tills det vänder igen och vi går mot höst o vinter igen.
 
Jag är en person som brukar se glaset som halvfullt istället för halvtomt och se det positiva i det mesta. Men när jag tittar ut på gräsmattan idag (bilden) och tänker att det är två månader innan det vänder igen så får även den mest positive person en liten fundering i kanten.
 
I kontakt med dottern som bor i Danmark fick jag höra att där har gräsklipparen redan rullat flera varv. Och där måste man klippa minst 3 ggr/ vecka. Lite skillnad!
 
Men jag vill tänka att jag ska åtminstone valla gräsklipparen några gånger över gräsmattan innan den blir vit igen. Och jag vill uttrycka mig som grannen gjorde en gång: – Det är bra att bo på ett ställe som har 4 årstider. Det finns inte överallt. Och jag är benägen att hålla med.
 
En del menar ju att vi t om har 5 årstider här uppe. Den 5:e menar man är älgjakten. 🙂
Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Den 12 maj åker vi till USA. Innan dess hoppas jag kunna räfsa gräsmattan, innan jag överlämnar gräsklippningsjobbet till en granne. Nu är jag ordentligt orolig över att jag nog inte kommer att kunna göra det.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-04-23 06:29)
    Eftersom det inte är nån tjäle så kan det gå fort bara det verkligen kommer igång. Men att den ska vara torr o krattvänlig i sin helhet är nog knappast troligt. Möjligen på vissa delar.
    Åker också utomlands några dagar senare så jag hoppas också hinna räfsa innan. Men ska inte lika långt som er. Åker ner till Danmark och praktiserar gräsklippning 🙂

    Ser fram emot rapporteringen from ”over there”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.