Privata vinster!

I en värld där vinster är något styggt, något som katten släpat in ja något som är på gränsen till kriminellt. Då är det bra att klarlägga denna 10 tusen kronors fråga.

Vi kan ju ana hur S o V o MP svarar. S med Löfven i spetsen kunde inte enas. Löfven själv kunde t o m tänka sig att svara C. Men han fick inte den övriga gruppen med sig så svaret blev förstås A. Vänstern var klockrent eniga och svarade B.

Sen rådde det allmän o oreda i MP laget. Där var spridningen ännu större så man kunde inte enas om något svar så man passade på frågan.
 
Inom alliansen var det KD som fick frågan. Och svaret kom snabbt och enkelt. Det är svarsalternativ C.
 
Hur kunde svaret komma så snabbt?
Jo ett företag får ett uppdrag att utföra som man fått utifrån att man ligger prismässigt på samma nivå eller lägre än den kommunala verksamhetens drift. Annars hade man inte fått uppdraget. Men om företaget ändå lyckas göra vinst i o m att uppdraget blir utfört till belåtenhet med lägre kostnad så innebär det ju att den kommunala effektiviteten är åsidosatt.
 
Behöver jag säga att det grymtades en hel del i det röda laget. Dom ansåg att svaret var fel och protesterade högljutt till tävlingsledningen. Dom pratade hela tiden om riskkapital o räntesnurror och om vinster till utlandet. Men tävlingsledningen visste att regeringen redan har arbetet med dessa frågor och tävlingen var avgjord. Även denna gång till alliansen fördel.
Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Vad hände i Vindeln när de kommunanställda personliga assistenterna tvingades gå över till privat vinstdrivande verksamhet? Du torde veta svaret: deras villkor försämrades, precis som det ALLTID gör när vinst ska göras. De enda som tjänar på privatisering är ÄGARNA, inga andra! Det har vi andra alltid vetat, men ni på högerkanten vill antingen inte inse det, eller så förnekar ni det just därför att ni går privata företagsägares intressen.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Conny Forsström (2012-05-13 12:33)
    Jo jo så det kan låta 🙂 Känner inte till det ärende i detalj som du nämner om. Så därför väljer jag att kommentera mer skenerellt.

    Jag vill mena att man från västerkanten inte har vakna ögon för hur samhället ska styras. Om det är som du säger så är ju företagen nåt som katten har släpat in. Du kanske t o m menar att vi klarar oss utan företag och företagarae i samhället.
    Jag ber dej VAKNA! Jag ser ingen möjlighet att leva i ett samhället utan företag som fyller på så den andra sektorn kan fortsätta leva.
    Inse att vi behövara varandra i ett friskt samhälle. Och bara för att det finns företag sonm inte sköter sig är inte hela sektorn rutten. Det finns kommuner som inte heller sköter sig men jag tycker det är förmätet att säga att kommunerna inte fungerar för det.

  3. Micke

    Skattepengar som försvinner ur landet pga riskkapitalbolags räntesnurror är allt man behöver veta i ärendet privata vinster i välfärden. Hur kan man påstå att privata aktörer är mer effektiva när en stor del av pengarna försvinner utomlands och inte går till det de var avsedda för?

    Lägg dessa försvunna skattemedel på notan och ekvationen kommer inte att vara till de privatas fördel. Det som du kallar effektivitet kallar jag underbemanning och vanvård.

    Varenda skattekrona ska gå till det de är avsedda för nämligen vård av äldre, mindre klasser med mera. Forsla skattemedel ur landet och påstå att detta är ett bättre alternativ är obegripligt.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Micke (2012-05-14 05:38)
    Har aldrig och kommer aldrig försvara att skattepengar förs utomlands. Men bara för att man talar om t ex vård i annat än offentlig regi så kommer man till räntesnurror och allehanda tråkigheter. Jag har en mer vidgad syn än så.
    Det finns många företag som är seriösa med sitt arbete och inte t ex för pengar utomlands. Sen har vi många idéella föreningar som driver mycket bra verksamhet. Ska det också förbjudas?
    Nej låt oss ha en nyanserad debatt och inse att företagen är viktiga för vårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.