Prioriteringar

Bolagsstyrelse på förmiddagen och budgetberedning på eftermiddagen.

Så ser min dag ut. Intressant bolagsstyrelse i AC-net. Som jag tidigare nämnt så är det ett mycket intressant bolag som bedriver möjlighet för oss att surfa i Västerbotten. Några av er läsare var säkert med på 15–års jubileet nyligen.  
 
Så det blir lite som en jojo mellan Vännäs och Umeå idag, eftersom även kvällen bjuder till en resa in till vår angränsande större stad. Kanske man ska räkna ihop hur många det blir på ett år. Torde vara ett ansenligt tal. Men nu när vägen blivit bättre är det ju faktiskt en fröjd att åka. Hade önskat att kollektivt åkande vore lättare för mig då hade jag inte tvekat. Men nu passar det inte alltid så då får bilen bli aktuell. Men åker kollektivt när möjligheten ges.
 
I eftermiddag är tanken att vi ska få ihop budgeten för Vännäs kommun. Få se om vi kan ha en enig budget i år. För min del känns det bra att vi äntligen är eniga om att äldreomsorgen behöver mer resurser. Det har jag hävdad i debatten ett antal år nu. Men det är i slutändan så lätt att tillskjuta medel till barnen. Man säger att det är vår framtid och viktigt att vi backar upp dem. Och det är helt rätt och riktigt. Det ska vi göra och det finns en del att tala om hur vi kan bygga upp skolan t ex.
 
Men jag anser det är viktigt att veta vem som byggt upp det vi har idag. Vem har slitit och inte haft det lika bra som vi har det. Jo det är de gamla som vi idag har på våra boenden och övrigt i samhället. Nu är det deras tur att känna att personalen har en stund över till dem. Att de får känna vinden i håret och sitta ute en stund i solen i sommar. Att när hemtjänsten kommer kanske man har en stund över att bara prata med varandra etc.
 
Det tycker jag är viktigt. Och det vill jag och har velat i de senaste årens budgetar från Kristdemokraterna.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.