Public Service

Talade med vår riksdagsledamot som är ansvarig för den frågan Andres Carlsson och han är övertygad och jobbar intensivt med att vi ska ta bort tv-licens avgiften.

Och inte så konstigt så börjar SVT köra filmer om hur viktigt det är att ha oberoende media. Och där håller jag med, men sedan slutar det stämma med min åsikt.
 
Jag menar att bara för att SVT får andra medel att förhålla sig till så kommer vi inte få ”köpt media”.
 
Har som bekant jobbat som försäljningschef på TV 4. Det företaget förehåller sig helt till inkomna medel som man själv påverkar. Inte finns det där några licensbetalare som pumpar in pengar. Och inte är det heller så att nyheter etc. är ”köpta” av annonsörerna. Det är nonsens.
Dessutom bidrog TV4 med ganska stora pengar till staten i koncessionsavgift för att få sända i marknätet.
 
Men förstår att SVT är oroliga att man helt plötsligt ska konkurrera på samma villkor som alla andra företag. Det är inte en dag för tidigt. Då kommer även SVT att bli bättre. Om man konkurrerar på samma villkor blir det bättre för tjänsteutnyttjarna.
Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Förtydliga gärna vad du menar med konkurrens i det här fallet. SVT ska aldrig reklamfinansieras, om dess oberoende ska kunna upprätthållas, detta tycks du också anse, så vad menar du med konkurrensutsättning?

    Oberoende reportage, t.ex., detta kommer kommersiella kanaler aldrig att kunna konkurrera med SVT om, just p.g.a. beroendeställningen till kommersiella företag (reklamintäkter). Så som sagt..förtydliga gärna.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Conny Forsström (2012-05-17 11:04)
    Som vanlig tittare kan det vara ganska enerverande med reklam hela tiden. För en sån yrkesskadad dom jag kan det vara kul att fundera bakom vilket budskap, etc etc. som kan vara kanska kul.
    När jag jobbade i branchen fanns det ”heliga” zoner där det inte var reklam. Bl a i nyheterna. Men det är ju som synes borta.
    Men vad jag menar att SVT rullat i en gräddfil tidigre och vill naturligtvis ha kvar licensavgiften. Men jag menar den ska bort. Den kommer naturligtvis att ersättas med andra för SVT viktiga medel frön annat håll.
    Sen menar jag att för att vissa kanaler är reklamfinancierat så behöver de inte per automatik vara ”köpta” Eftersom jag varit i branchen så vet jag hur det funkar. Åtminstone på de mer seriösa kanalerna.

  3. lf

    Jag tycker att vi skall ha en kanal som står helt fri från reklam och det är jag beredd att betala licens för.
    Varför skall marknadskrafterna helt styra vad vi skall se och inte se.
    Denna reklam som till stor del är helt intetsägande och löjlig
    Får som bräker och all annat som är hur löjligt som helst.
    Tror du att majoriteten av svenska folket vill ha enbart reklamfinansierade TVkanaler?
    Nyheter och sporten skall var fri från reklam.Sen kan väl lets dance,idol,bonde söker fru och andra program i den stilen ha reklam.
    Det är väl självklart att skattebetalarna vill betala för att vi har en fri och oberoende TV.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2012-05-25 18:51)
    Vi ska ha en fri television. Det är jag också förespråkare av. Men med min vetskap av hur det funkar i branschen så vet jag att t ex 4 inte är ”partiskt” bara för att man är reklamfinansierad.
    Håller med att det ska inte vara reklam i nyheterna. Det var en hederssak som jag verkade för när jag arbetade på 4:an. Nu är det för mycket reklam t o m för en reklamintresserad som jag är.
    Men vidhåller att det som visas i rutan inte har göra med den som kör reklam. Alltså är man inte beroende på det viset.

  5. lf

    Det var glädjande att du håller med om att det är för mycket reklam.Jag har aldrig sagt att TV4 är partisk,men denna löjliga reklam.
    Man måste väl inom TV4 och andra reklamfinanserade kanaler kunna säga att här går gränsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.