Civilsamhället!

Ideellt arbete bör uppskattas och inte beskattas.

Det är ju ingen konstig slutsats att vi kristdemokrater inte gillar att momsbelägga t ex fotbollsklubbens korvförsäljning eller t ex kyrkkaffet.

Socialdemokrater och Vänsterpartister sätter ofta likhetstecken med samhället och offentlig sektor. Jag menar att detta är fel.

För jag anser att samhället är betydligt större än staten och betydligt större än den offentliga sektorn. Vi har i Sverige en helt unik stort civilsamhälle med ett föreningsliv som är viktigt att värna om.

Den verksamheten vill jag uppskatta och inte beskatta. Så var med och bekämpa införandet av momsen på ideellt arbete.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Krister Andersson (2012-07-14 23:46)
    Inte vet jag varför det ska vara yrvaket att ta upp detta fast du skrivit det i din blogg tidigare. Ju mer det skrivs om detta ju bättre är det. Och jag hinner för övrigt inte valsa runt på så många bloggar pga tidsbrist.
    Har under nästan ett års tid jobbat med frågan så det är ingen ny fråga och det skriver jag inte heller. Men till saken. För här har vi ju vad jag förstår samma åsikter.

    Vi har ett upprop ute som har undertecknats av väldigt många föreningar i landet i protest mot detta. Så vi får se vad det leder till. Sedan har jag haft direktkontakt med Bryssel i frågan. Så visst finns det ett och annat att göra i saken. Men framför allt beror det nog på om Sverige vågar ha lite civil olydnad mot EU denna gång. Men man är heller inte eniga i parlamentet i saken. Så den som lever får se…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.