270 procents ökning!

823 000 svenskar har tydligen en surf- eller läsplatta.

Det är en ökning med 270 procent på ett år. Och ytterligare 1,1 miljoner svenskar planerar att köpa en surf- eller läsplatta.

Det är ingen tvekan om att surf- och läsplattorna har kommit för att stanna. 675 000 har en surfplatta som en Ipad eller Androidplatta. Resterande 148 000 har en läsplatta som främst används för att läsa elektroniska böcker.
 
I första hand använder folk surfplattan till att vara ute på nätet (847 000). På andra plats används surfplattan till att läsa dagstidning (555 000) och att titta på tv kommer på tredje plats (480 000).
 
2012 är utan tvekan surfplattans genombrottsår i Sverige. Det har ju som bekant också kommit en platta till Brån. Jag tänker på Kalle som investerat. Han är modern han!
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Fattiglappen men Stolt

    En dröm! Tyvärr är det något som jag och många andra sjukpensionärer bara kan drömma om att få äga. Skulle tex hjälpa mig mycket i min vardag men då pengarna inte ens räcker till det nödvändigast, som mat och medicin, så är det bara en dröm…

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Fattiglappen men Stolt (2012-07-27 07:49)
    Men drömmen kan också bli verklighet. För är det nåt som är billigare med åren så är det just teknik. Och idag kan man få en läsplatta rätt billigt om man inte behöve den allra senaste tekniken. Du kanske har barn och barnbarn. Passa då i så fall på att önska dej av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.