Vädrar morgonluft.

Nu vädrar Doroteaupproret morgonluft. När Jonas Rastad kommer sluta som landstingsdirektör.

Var förbi på OBS i dag och mötte ett antal människor från Dorotea som samlade namn för folkomröstningen. De jobbar oförtrutet. Eftersom vi förstås stöder detta projekt så kom jag i samtal med dem. Och flera av dem sa att nu kommer det bli förändringar när landstingsdirektören lämnar VLL och flyttar till Skåne.
 
Men det är faktiskt så att Jonas Rastad är tjänsteman och har utfört den politik som majoriteten i landstinget driver. Så det är tyvärr ett långskott att tro att förändringen nu kommer då en tjänsteman byts ut. Han har drivit på utifrån de uppdrag han fått.
 
Så mina vänner i Dorotea, Åsele och övriga Västerbotten där man är missnöjd med landstingets verksamhet. Lägg skulden där den hör hemma. Det ända som kan göra förändring är att ni ser till att lägga er röst på ett annat parti nästa gång.
 
För det måste till ett majoritetsbyte i landstinget. Då blir det förändring vill jag lova. Vi ska komma ihåg att det är politiker som styr och inte tjänstemännen. En tjänsteman effektuerar det som politiken har bestämt.
 
Så byt ut det som är problemet!
Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Politikerna är de som bestämmer. Rätt har du där, men hur många av era beslut bygger INTE på utredningar, bedömningar och förslag från tjänstemännen? Jag har erfarenhet från båda lägren. Du behöver inte ha det för att ändå förstå vad jag menar.

    Hur många av landstingspolitikernas, som du föredrar att kritisera, beslut var inte ett förslag från den överbetalda Rastads tankemöda?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-09-08 09:46)
    Jo Kalle jag har erfarenhet från bägge lägren. Så jag vet mycket väl att du har helt rätt. Är ju tjänsteman i länet så jag känner väl till att de beredningar man som tjänsteman gör är beslutsunderlaget till politikerna.

    Och visst kan det i viss del påverkas av tjänstemännen men om en utredning är bra gjord så anser jag att den ska gå besluta om på ett ”neutralt” sätt. Tror du förstår vad jag menar.
    Vad Rastad i detta läget har påverkat besluten det ska jag låta vara osagt. Men hur som helst vill jag byta majoriteten som beslutat att inte ge lika vård till alla som lagen säger, och för min del hade gärna Rastad som driven tjänsteman fått sitta kvar.

  3. Lappen

    Helt klart blir det förändring med ny majoritet, då får Dorotea igen sina vårdplatser, (OBS vårdplatser) och Åsele sin ambulans.
    Även kommer alla indragningar som skett på NUS och Skellefteå lasarett att återställas.
    Märker Ni ironin i mitt inlägg!?

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lappen (2012-09-09 08:30)
    Det kommer i alla fall bli en annans tingens ordning. Titta hur det ser ut i vårt land. Finns flera exempel där vi tagit över och rätat upp ekonomin och det inte med hjälp av att plocka bort verksamhet på bekostnad av lagen som säger att alla ska ha lika vård. Så du får använda vilken ironi du vill. Jag ser på fakta. Och alternativet är att du fortsätter att rösta på den sittande majoriteten så kommer du inte att se nån förändring. Utan detta kommer fortsätta och den ändring du kommer att se är att landstinget kommer höja skatten gång på gång och ändå inte lyckas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.