Så sanslöst varför!

Sitter nu på väg till Lycksele i det fina vädret. Det är märkligt vad det går mycket lättare när det är soligt och fint än om det regnar.

Vi har ju haft en del av den blöta varan nu ett tag så det känns bra att vi får några fina dagar. Dem ska vi ta vara på. Men det känns det är höst i luften. Och det är ju i o f sig inte så kontigt när vi är inne i september.
 
I kväll har vi distriktsstyrelsesammanträde. Och dagordningen och handlingarna är i ordning och som det ser ut blir det bra uppslutning i kväll. Vi har ju våra avstånd i länet att brottas med men när vi håller till i Lycksele är det som mitt i länet. Så det blir ungefär lika långt för alla, förutom Lyckseleborna som har närmast förstås.
 
Lycksele är en trevlig stad och hade jag lite mer tid hade jag åkt förbi Josef på Umlax och lyssnat hur det rullar på. Det sanslösa tilltag som man gjorde när man släppte ut massa fiskar får nu till följd att de utsläppta fiskarna dör och anställda blir permitterade. Vad har man då uppnått?
 
Dessa sjuka aktioner som utförs av djurrättsaktivister är rena vansinne. Likadant när man släpper ut minkar som inte klarar sig i naturen utan blir både ihjälkörd och svälter ihjäl och att man dessutom förstör fågellivet eftersom minken river fågelbon.
 
Så sanslöst varför!
Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Svar till Leif (2012-09-12 15:44)
    Djurplågeri är inget varken jag eller KD stöder. Så den diskussion är en helt annan sak. Men däremot så tycker jag det är vansinnigt att göra på detta vis och det verkar du visst försvara. Obegripligt! I ett öppet och demokratiskt samhälle ska man lyfta frågor och diskutera dem på en vettig nivå och INTE göra på detta sätt som drabbar en tredje part. En del kallar det civil olydnad. Jag tycker det är ett för svagt begrepp. Det är brottsliga gärningar och inget annat.

  2. Lennart Vilhelmsson

    Håller helt med dig, Hans-Inge! Det är inget annat än vansinne att förstöra för fiskodlare, orsaka förluster i miljonklassen, och dessutom öka på arbetslösheten i Sverige. Allt pga ett enda tilltag.

    Det är väl inte på långa vägar lika illa att de ger sig ut och bränner ner jaktstugor och förstör skjutbanor för älgjägare, men även dessa tilltag är totalt meningslösa.

    Och hördu Leif! Vad har minkfarmer med laxodling att göra? Djurrättsaktivisterna gör inget annat än ställer till med kaos var de än drar fram. Hur bra är det t ex för ett ekosystem att 2000 minkar blir utsläppta? Och till en säker död dessutom? Sedan må man tycka vad man vill om företeelsen minkfarmer, men man når inte målet med att sabotera hela ekosystem. Ekosystemet i vattnen runt Umlax lär ju för övrigt också tagit stor skada av detta tilltag.

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lennart Vilhelmsson (2012-09-13 09:26)
    Ja det är bedrövligt att kunna försvara brottsliga handlingar. Är det snart lika ”legalt” att döda människor för att de har andra åsikter än en själv eller av nån annan orsak?
    EKOsystemet är också viktigt att fundera på och det är ju inte justerat till på en kafferast efter en sån här händelse. Huvva va dumt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.