Helt orimligt!

Det måste till en annan tingens ordning inom migrationspolitiken. Det kan inte vara rimligt att ett ensamt barn ska utvisas som fallet som var aktuellt för några dagar sedan. Nu blev det lyckligtvis inte så. Men det är också märkligt hur man ändrar sig efter opinion från folket. Så lagen måste förändras.

Vi Kristdemokraterna kräver att:
vidga möjligheten för att ta hänsyn till den sammanvägda situationen när det gäller barn som ansöker om uppehållstillstånd. Därför ska det för barn räcka med å kallade särskilda skäl, istället för synnerliga skäl. Det skulle innebära att fler barn fick stanna i Sverige. Barnens situation här och nu måste vägas in i bedömningen
 
– för att stärka barnets rättigheter vill vi också göra barnkonventionen till lag.
 
– ensamkommande flyktingbarn ska undantas från Dublinförordningen när risken finns att deras rättigheter, vid ett återsändande, kommer att kränkas.
 
– utvidga bestämmelsen om synnerliga skäl så att fler kan få uppehållstillstånd. Det finns en möjlighet att bevilja uppehållstillstånd när kriterierna inte uppfylls men alla omständigheter samlat leder till att det vore inhumant att ge avslag. Det uppstår ändå situationer när någon trots det faller utanför. Vi vill flytta gränsen så att fler kan få uppehållstillstånd.
 
– återiföra bestämmelsen om sista-länken. Ett sådant exempel för något år sedan var den gamla kvinnan Ganna som ville leva sin sista tid med sin familj här i Sverige. Den möjligheten ger inte lagen idag. Att hon så småningom fick stanna berodde på att hon var så sjuk och andra personliga omständigheter som gjorde att hon kvalificerade för nålsögat med undantag. Men situationen är långt ifrån unik eller oförutsägbar. Tvärt om har vi pekat på just det problemet ändå sedan lagstiftningen ändrades av den förra Socialdemokratiska regeringen.
 
Hänger ni på övriga partier i Alliansen?
Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Adam

    Du/Ni prioriterar invandrare före våra egna medborgare. Den människosynen hör inte hemma här och det kommer KD lära sig snart (d.v.s i riksdagsvalet 2014). Då blir det tack och god natt.

    1. Stoppa invandringen tills rådande integrationsproblem är lösta.

    2. Ta inte hit folk som våldtar, mördar och rånar folk på spåret.

    3. O.s.v. o.s.v. Listan kan göras lång.

    Jag är tacksam för att du inte censurerade/tog bort mitt första inlägg. Politiska bloggare brukar nämligen frisera verkligheten, genom att ta bort alla kritiska inlägg.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Adam (2012-09-30 10:45)
    Jo jo det är nog bäst att du inte skriver fler inlägg så du inte förråder din människoyn allt för mycket. Fanns en som också hade tankar om att rensa befolkingen en gång i tiden i Tyskland. Du vet vem jag talar om och du har precis samma människosyn som han hade.

    Vi ska ta hand om de som kommer på ett bra sätt. Sätta samma krav på dem som på oss själva. Så ska du få se att din retorik att alla utlalndsfödda som kommer hit är problem, kommer blåsa brot all världen väg. För du har helt fel!
    Har många invandrare som goda vänner som försörjer sig och bidrar till sammhället på ett utomordentligt sätt. Ska vi också skicka iväg dem! Nej sluta med din trams!

  3. Adam

    Tråkigt att du jämför mig med AH bara för att jag förespråkar en restriktiv och seriös asylpolitik. Det är ungefär som att jag skulle likställa dig med Jim Jones eller David Koresh (för att ni alla var/är kristna).

    ”Vi ska ta hand om de som kommer på ett bra sätt.”

    Hur många invandrare ska vi ta emot då? Betalar du för alla miljontals människor som vill hit. Troligen inte!
    Sverige är redan mättat på invandrare. Titta bara på hur det ser ut i Malmö och på Efterlyst.

    Det är inte rimligt att Sverige ska ta på sig ansvaret för alla världens problem. Vi har redan fullt upp på hemmaplan.

    Här har du resultatet av en allt för generös asylpolitik.
    http://avpixlat.info/2012/09/29/nytt-kortedalafall-58-aring-misshandlad-av-tonarsgang/

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Adam (2012-09-30 14:36)
    Jag menar som jag skrev att vi ska ställa samma krav på de som komemr hit som vi som redan bor här. I det ligger att man är underställd samma lag som oss. Då är det inte OK att i gäng ge sig på någon eller bränna bilar etc. Men det är vår skyldighet att ta emot dem som kommer och visa dem hur det går till i vårt land. För det finns även gäng svenskar som gör så här och det är lika fel. Självklart tycker jag inte att vi kan ha en helt lös invandring utan det måste ske enligt tydliga regler.

    Istället för att säga att vi inte ska ha en invandring för att man samlas i gäng och begär brottslig handling så kan man fundera över varför dessa personer inte är bättre integrerade. För det är där skon klämmer. i har misslyckats att integrera dem i samhället så gängen sköter den uppgiften åt oss.

    Visst håller jag med att det finns ett o annat att förändra i migrationspolitiken. Att på ett tydligt sätt sätta krav och även följa upp dem. Men Sverige hade inte klarat sig utan invandring det är min bestämda åsikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.