Nu är vi igång!

Vår partisekreterare Acko Ankarberg Johansson drillar oss just nu i partiets strategi.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. S Holm

    Varför är Kd endast ett borgerligt parti? Historiskt är väl inte så? Lewi Pethrus som räknas till partiets grundare hade väl dragningar åt socialdemokratin? Jag tror att Kd skulle tjäna på att inte självklart ta ställning för ett block utan också vara ett alternativ för de röd/gröna väljarna som är kristna, värnar familjen, har ett socialt engagemang m.m.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till S Holm (2012-09-29 13:58)
    Ja det är ett resonemang som förs på många plan. En del har uttryckt att vi borde lämna alliansen och gå i opposition. Jag menar att det är bättre att vara med och påverka. Men det ligger substans i dina funderingar. Känner ju till de förhandlingar vi har i alliansen på riksplanet där det ofta initialt är tre mot en. Men sen lyckas vi med goda argument resonera oss igenom saker och ting och inte allt för sällan får vi till en förändring i frågan. Men politik är ett kopromissande så det blir ofta inte alltid helt som vi ville.
    Du har helt rätt att om man tittar på vår ideologi och värdegrund så finns det likheter inom t ex socialdemokratin och jag brukar jämföra ideologierna rätt mycket när jag träffar skolor etc. Men som jag ser det finns fler olikheter än likheter och det är därför vi anser oss mer hemma på andra sidan strecken än åt vänster. Men detta med höger o vänster är ett otroligt trubbigt verktyg och alla har dragit sig mot mitten så därför är det just nu ganska trångt i mitten.
    Men visst har vi, och jag tror också att det så kommer förbli, att vi attraherar en del socialdemokratiska väljare över till alliansen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.