Omyndiga igen!

Ingen har väl undgått det besked som socialdemokraterna har lämnat ang barns tid i förskola. Så är det återigen bevisat.

Socialdemokraterna omyndigförklarar återigen alla Sveriges föräldrar. Deras tes är helt och hållet så att det är politiker i Stockholm som vet vad som är bäst för barnen i Hylte, Gällivare eller Vännäs. Och de får god hjälp av tankegodset efter makarna Myrdal. När ska man myndigförklara föräldrar?

När ska föräldrarna bemyndigas själva få bestämma hur, var och när barnen ska var på förskola eller annan barnomsorg? Och när ska socialdemokraterna mena att annan barnomsorg än förskola kan vara lika bra? När ska socialdemokraterna inse att barn är olika och har olika behov?

Ja frågorna kan ställa i oändlighet. Men det som är skrämmande är att man aldrig får svar. Har ställt frågan under många år, ja faktiskt under hela min politiska verksamma tid, när socialdemokraterna ska bemyndiga föräldrar att själv bestämma över sina barn. Svaret jag nu verkar få är att de vill göra den obligatoriska tiden där barn är borta från sina föräldrar ännu längre. Alltså min tolkning är att svaret på frågan är att man omyndigförklarar föräldrarna ännu mer.

Har sagt det förr men det tål att sägas igen. Det var just denna fråga som för nu rätt många år sedan gjorde att jag engagerade mig politiskt. Det finns bara ett parti som fullt ut bemyndigar föräldrar att själv bestämma sin barnomsorg. Och det är Kristdemokraterna.
 
Kristdemokraternas familjepolitik blir oftast orättfärdigt beskylld för att vara gammal och mossig bara för att man inte vill fördjupa sig i vad vi verkligen vill. Men samtidigt om det är gammalt o omoderna att inse att det är föräldrar och inte samhället som vet bäst vad barnen behöver så vill jag fortsatt kallas omodern.
 
Jag tycker tvärtom det är väldigt modernt att politiken ska inse sina gränser och sedan se till att det finns olika typer av barnomsorg som sedan föräldrarna själv ska få välja vad som är bäst för mitt eget barn. Och sen ska ingen ifrågasätta familjens val. När kommer vi dit fullt ut i Sverige? Inte med socialdemokraterna vid makten i alla fall. Det är då tydligt.
Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.