Du har unikt värde!

I lördags avklarades distriktsstämman i Västerbotten för ännu en gång. Håller på få in vanan att ordna stämmor då det är minst 2 per år och jag faktiskt nu jobbat ett antal år som ombudsman.

Denna gång höll vi till i Umeå och vår Barn och äldre minister och tillika vice partiordförande Maria Larsson höll tal på stämman. Som framgått av media så kom Maria en dag tidigare för att få en bild av vad man gör för att motverka drogspridningen i Umeå utifrån VK:s rapportering av drogsituationen.

Så vi hade två givande dagar och det är alltid lika intressant att sitta med statsråden i bilen mellan besöken och samtala så där lite ”off record” . Och inte minst med Maria som är en varm och engagerad person i både stort o smått.

Ämnet vi satt över Maria Larsson tal var barnen. Som vi känner till så är KD ett bland de få partier som verkligen engageras sig i barns situation fast dom inte har rösträtt. Och det var otroligt intressant att höra Maria Larsson på sitt engagerade varma sätt tala om både barn och unga men också en del solskenshistorier från äldre hon träffat.
 
Det värmer hjärtat och man förstår att vårt parti har nåt mer att erbjuda än enbart kronor och ören. Ett unikt människovärde tillför vi svensk politik. Inte bara lika människovärde utan UNIKT. Sug på det en stund och tänkt till på vad det innebär. Du är unik!
 
Maria kunde i sitt tal inte låta bli att nämna den diskussion om LOVen som nu pågår. Hon har träffat flera entreprenörer som engagerat arbetar inom välfärden. 68% av dessa företagare är kvinnor och det är mycket märkligt att männen som gör rullstolen får generera vinst för att kunna reinvestera och utveckla företaget. Men de som styr rullstolen (ofta kvinnor) ska inte få generera vinst för att uppnå samma möjlighet i företagen som männen.
 
Efter en god lunch i trevligt sällskap så var det dags för stämmoförhandlingarna. Och med ett tryggt presidium med en ordförande (Roland Sjögren) som på ett vant och gärna humoristiskt sätt svingar klubban gick de punkter som dagordningen innehöll som en dans. Det valdes presidium i distriktsstyrelsen, nya styrelseledamöter, partifullmäktigeledamöter, revisorer, rikstingsombud m m.
Som distriktordförande återvaldes Anders Sellström och som nyvald v ordförande valdes Roland Gustafsson, Storuman. Valberedningen hade tydligen gjort ett väldigt bra jobb för alla deras förslag klubbades igenom.
 
Så vid 5 tiden kunde en trött men nöjd ombudsman som siste man (kom visst först också) lämna stället och börja planera för nästa distriktsstämma. För övrigt kommer vi ha två till detta år eftersom vi nalkas valet.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.