Intressant möte!

Så har det blivit torsdag igen. Fantastiskt vad dagarna går fort.

Smälter två intressanta möten under gårdagen. Bl a lunchmötet tillsammans med kommunalrådet i Skellefteå Bert Öhlund och regionrådet Eric Bergkvist.

Funderar lite på hur vi smartas bör gå tillväga för att förankra denna tanke o projekt i alla 15 kommuner samt landstinget.

Det är ju så att om region Västerbotten ska företa sig något så säger förbundsordningen att alla 16 ägarna ska säga sitt. (15 kommuner o landstinget). Så har det ju varit också med hemsjukvården som vi arbetat med under en längre tid men som nu lyckligtvis är i hamn och blir verklighet för kommunerna att ta över i höst.

Detta innebär att processen tar ett tag att förankra. Så det måste ske på ett genomtänkt sätt. Vi får resonera om det i PKD (fd kommunförbundet) den 25 april.

För om någon kommun säger nej så faller hela projektet eftersom i detta fall har alla kommuner oavsett storlek lika mycket att säga till om när regionen ska göra nåt gemensamt.

Detta finns en del att säga om och återkommer längre fram dels vad det intressanta projektet som vi ska driva handlar om och hur jag anser att vi bör organisera Region Västerbotten.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.