Budgeten räcker inte!

Idag på förmiddan är budgetberedningen samlad. Vi har i kommunen lite att göra för att hitta en långsiktighet i budgetarbetet för att uppnå ett bra resultat.

Kommunallagen är tydlig att varje generation ska bära sina egna kostnader. Budgetberedningen har skissat på ett utkast till budget, ett arbetsmateriel, som förvaltningarna idag ska ge oss information om konsekvenserna av vårt förslag.

Verksamhetsökningarna finns varje år och när börsen inte blir större i lika stor utsträckning varje år så måste till ett annat tänk i samband med budgeteringen av våra verksamheter.

Så nu får vi se hur budgetförslaget påverkar verksamheterna under förmiddan. Håller på ha hört verksamheterna under åren lyfta fram skräckscenarier. Men på nåt vis har det ändå fungerat i slutändan.

Vi måste inse att vi tyvärr inte kommer ha råd att verksamheterna ständigt ökar varje år då våra intäkter inte ökar i samma utsträckning. Och det är ju samma i vår egen privatekonomi. Vi kan inte köpa mer än vi har intäkter för då hamnar vi möjligen i TV:s Lyxfällan för att få stöd o hjälp att hushålla med ekonomin.   

Nu kommer med all säkerhet regeringen tillföra några extra slantar inför nästa år i proppen. Men det kan röra sig om engångbelopp så det är viktigt att verksamheterna inte får svälla med de extra slantarna, om det är av engångskaraktär, för då har vi ännu större problem nästa år.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.