SD gör rätt!

Ni som följer min blogg blir nog lite fundersam nu med tanke på rubriken. Men ni kan vara lugna. Jag kommer på inga villkor ge SD rätt mer än i denna fråga.

För SD kan ha bra synpunkt i vissa frågor för att locka till sig väljare. Men det är bara ett skal utanpå för när man läser o kommer till varför de kommit till sin ståndpunkt o kommer till människosynen så blir man förfärad. Men jag hör till dem som tycker att vi för länge sedan borde lyfta upp dem på banan och såga deras argumentering istället för att liksom hålla dem utanför och låta dem få fler ”tycka synd om röster”.

Vi har lyckligtvis vad jag vet inte några SD tendenser i vår kommun. Men skulle vi ha den sortens företrädare i fullmäktige så skulle jag i varje fråga debattera deras människosyn så väljarna får svart på vitt vad partiet står för. Och jag är säker på att jag får med mig många andra partier i den kampen.

Men det jag tycker de gjorde rätt är att inte låta Tony Appellkvist starta en lokalavdelning i Vilhelmina. De hänvisar till en dom som ligger honom till last. Och varför skriver jag då om detta? Jo för han nämns som tidigare hemmahörande i KD. Och det är visserligen också sant. Han var medlem hos oss för nu rätt länge sedan.

Som ombudsman tillsammans med de kloka människorna vi har i vår lokalavdelning är jag ansvarig för att så inte är fallet längre. Vi fattade detta beslut långt innan den dom som nu ligger honom till last var beslutad. Men han hade vad jag vet inte några förtroendeuppdrag i kommunen som det i viss rapportering kan skönjas. Viktigt med medlemsvård med både att få in nya men också plocka bort de som inte fyller måttet.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Invandrare

    CITAT: Men jag hör till dem som tycker att vi för länge sedan borde lyfta upp dem på banan och såga deras argumentering istället för att liksom hålla dem utanför och låta dem få fler ”tycka synd om röster”.

    Jag är invandrare och har kommit till Sverige för 12 år sedan. Jag fick slita arslet av mig för att komma ut på arbetsmarknaden. Jag blev deskriminerad i svenska skolan och på universitetet av sådana vanliga svennar som du är. Dessa var inte några skinskallar, SDare eller nynazister utan skötsamma tolleranta och politiskt korrekta utåt (framför sina kollegor) men främlingsfientliga när de har en möjlighet att trycka ner någon invandrare på något sätt (och då har de någon politiskt korrekt bortförklaring för det om det finns någon risk att de blir utpekade som främlingsfientliga).

    Ni – dvs etablerade partier, har misskött invandringspolitiken totalt och sedan skyller ni antingen på oss invandrare (om ni är främlingsfientliga) eller så skyller ni på nazister. Det är ju alltid någon annans fel. Ni erkänner inte att ni själva sabbat alltihop.

    När man tar in människor som levde i utsatt situation måste man GARANTERA dem ett humant uppehälle och möjligheter för jobb och utveckling. Kan man inte göra det så ska man INTE ta in någon! Ni tar in folk som kan ha haft ett liv som ni inte ens kan tänka er i era mardrömmar. Sedan utnyttjar ni dessa människor på alla möjliga sätt och vis. Själva lever ni i era trygga villor, bostadsrätter, åker på semester, har en bil, hund och så vidare. Vi invandrare sliter som slavar på låglönejobb så att det knappast räcker till mat och hyra. Vi till skillnad från er bor i områden där våra landsmän har tappat allt hopp och tillit till det svenska systemet och valde istället hålla på med brottslighet. Ni fattar inte alls att vi invandrare och ni svenskar bor i helt olika världar.

    Jag röstar på SD i protest och inte för att jag stödjer deras polititik eller tycker att de har någon smart person i partiet. De är lika korkade som ni i etablerade partier är. Era argument mot SD är lika idiotiska som det ni argumenterar emot.

    Sverige kommer så småningom att bli det land vi invandrare flydde ifrån med allt vad det innebär (rån, misshandel, våldtäckter, mord, korruption och så vidare). Husby kravaller var ett desperat rop på det liv (missär) ni har gett oss. Med tiden kommer det säkert att bli fler Husby runt i hela landet och det är NI SVENSKAR som kommer att stå till svar för eran politik. Ni och nazisterna kommer att hamna i samma båt när det väl brakar loss.

    Så gå nu och titta i spegeln innan det är försent.

    // Jag vill tillägga att kommentaren inte är personlig till dig utan till alla som står för den politik som du representerar. Jag är tacksam om du publicerar min kommentar i ett separat blogginlägg samt ger mig ett svar.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Om du som jag läst vad man skriver i de olika partidokumenten som är det bärande i respektive parti så hade du varit med om min skrivning om människosynen. Den är vidrig hos SD och det står jag för. Sen när vi talar om invandringspolitiken så finns det mycket att säga. Här har det brustit i integrationen på många håll. Och här har alla partier sitt ansvar. Här delar vi samma syn. Men sen delas vår syn på saken ganska snabbt. Jag menar trots att vi inte till fullo lyckats integrera människor på bra sätt som vi vill är det inte okey att göra som man gjorde i Husby. Du verkar försvara agerandet och det skrämmer mig. Det är inte okey att bränna bilar bara för att man är missnöjd. Så är det inte i de länder som invandrare kommer ifrån och så är det inte heller i Sverige. Man måste ta till sig att många har det ofantligt mycket bättre här än i sitt hemland och många har integrerats på ett bra sätt. Har många kontakter med invandrare som är mycket nöjda med sin tillvara o är väldigt besvikna på sina landsmän som gör liknande det som hände i Husby. Så jag ser mig själv i spegeln och jag vet vad jag står för och det är jag stolt över. Står för en människosyn som säger alla lika värde och inte bara lika värde utan det okränkbara unika värdet hos varje människa. Så tänk om nör det gäller att rösta på SD. Det kommer du inte att ångra och läs på vad man faktisk står för kommer nog även du som jag till samma ståndpunkt.

  2. Isak

    Bäste Herr Smetana . Redan vid EU-valet 2009 hyste nämligen KD en orm vid sin barm.
    Tony Appelkvist hade redan då främlingsfientliga åsikter. KD:s stora valfråga var då att
    få bort den skattefria spriten inom EU. Ella Bohlin var KD:s affischnamn men skulle senare
    köras över av Alf Svensson. Att sen KD:s Smetana tog den stora bilen till Bryssel på sin
    och KD:s studieresa för att få plats för skattefria varor är ju en annan femma.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      För det första så är det inte sant att jag åkt till Bryssel och handlat skattefria varor. Har aldrig kört bil till Bryssel utan åkt flyg de gånger som jag varit där. Dessutom nyttjar jag inte starka varor. Alf Svensson kom in pga så många personvalskryss i landet. Det är helt riktigt. När och var partiet satte ner foten ang Appelkvist är vår ensak och tänker inte kommentera det och varför. Så jag förstår inte vilken orm du talar om vid barmen? Om det fanns någon så dödades den snabbt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.