Kömiljarden till Västerbotten?

Grattis Gotland. Ni är det landsting som får mest av kömiljarder och kan tacka vår socialminister Göran Hägglund för att han införde kömiljarden.

Behövs det stimulans även inom vården kan man fråga sig?  Ja det är uppenbarligen så. Gotland har visat sig klara att minska kön i sån omfattning så de erhåller stora slantar som gör att deras verksamhet går med plus.

Vän av ordning frågar sig hur går det då för Västerbotens läns landsting. Majoriteten med Peter Olofson i spetsen klagar hela tiden på att det tillförs för lite resurser inom vården. Men när det väl ges möjlighet så får vi vad jag vet inte många kronor.

Västerbottens läns landsting har inte uppfyllt målet att korta köerna i nån större uppfattning så man erhåller något av de slantarna som regeringen tillsatt för ändamålet. Majoriteten har utryckt att det är fel att ge bidrag med prestationskrav.  Nu har det visat sig vara helt rätt koncept.

Här har man tidigare pumpat in betydligt större pengar från stadsmakterna utan att lyckats. Sedan införs kömiljarder och då får man exakt den effekt man vill ha. Bidraget är till för dej o mej när vi behöver vård. Alltså inte till för att landstingspolitikerna ska ha mer i börsen. Utan helt o hållet om landstingen gör ett bra arbete för oss medborgare så är man berättigad till att få del av kömiljardens resurser. Visst är det rätt!

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.