Mellandag/klämdag

Så är det en sk klämdag idag. Många är lediga denna dag men många arbetar också.

Tänker många gånger på de som jobbar med vården i vårt land. Dom kan inte välja att stänga verksamheten utan det är arbete 24 timmar om dygnet i 365 dagar om året. Visst är det lite av våra samhällshjältar.

Själv sitter jag just nu i ett intressant valmöte tillsammans med de 4 personer som ni ser på bilden och just nu talar Göran Hägglund om den satsning inom cancervården som regeringen gjort o på en fråga från Annie Lööf så berättar han att vi fått in flera hundra apotek till i vårt land och vårdcentralernas antal har ökat i vårt land med 17%. Jan Björklund menar att det pågår den största politiska mörkläggningen för väljarna i moderna tid.

Men en (o den enda) skrämmande uppgift som man är överens om inom den rödgröna röran är att det ska bli dyrare att anställa unga människor. De unga ska alltså få betala för de bidragsatsningar man vill göra. Ungdomar som har svårast att komma in på arbetsmarknad ska alltså få betala notan. För landstingsvärlden så handlar det om ca 2 miljarder kronor i ytterligare kostnad. Lägg därtill hela kommunsektorn och hela den stora privata sektorn i vårt land.

Nog är det skrämmande, men S behöver ju slantarna när man lovar allt till alla och där V liksom ska vara ännu värre. Håller med Fredrik Reinfeldt när han lyfter fram att om Sverige fortsatt ska kunna ha en bra ekonomi så måsta Alliansen få fortsatt mandat.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. B-G Wikström

    Hej ! Jag måste fråga : tror du på tomten också ???
    Vad har regeringen gjort ?
    1/ Sålt ut gemensamma tillgångar så att riskkapitalister har kunnat fritt tjäna miljarder att skicka till skatteparadis
    2/ Man har satsat all kraft på att slå på de mest utsatta och svaga för att förflytta enorma summor till rika och friska.
    3/ Man har sett till att skolor fritt kan säljas till höger och vänster, skolor stängs och ansvaret läggs över på kommuner, resultaten blir bara sämre och sämre.
    4/ Man har sett till att vi med kroniska sjukdomar har fått det mycket svårare att få tag på livsnödvändig medicin. Däremot är det lättare att få tag på skönhetscremer, tidningar, sololja, plåster och annat som inte är lika viktigt. Men som sagt, syftet : Försvåra för sjuka och se till att riskkapitalister kan göra stora vinster.
    5/ Sett till att utförsäkra svårt sjuka gång på gång, verkligen visa att de är som spetälska och ska behandlas därefter. Men ska man kunna sänka skatten kraftigt för t ex Göran Hägglund, så måste man ju ta det någonstans och i ”sann kristen anda” sparkar man då på de mest utsatta.

    Jag tycker att det finns både bra och dåligt i alla partier, men du hyllar hela tiden regeringen Reinfeldt som helt fantastisk och felfri. Har du bilden ovan som idolporträtt ovanför sängen också ?
    Våga öppna ögonen någon gång och se verkligheten. Snart är du ensam i landet som till varje pris försvarar t ex alla avregleringar. Vad är det alla andra ser men som du blundar för ?
    Inte undra på att KD knappast blir kvar i riksdagen när man hela tiden hävdar en sak men samtidigt driver något annat. Trovärdigheten är ju noll, och då är det minst sagt konstigt att det inte finns någon självrannsakan ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.