Viktiga samarbeten.

Nu har vi passerat över hälften av denna mötesvecka.

Har varit klart intressanta o framåtsyftande möten även denna vecka. Budgetarbetet i Vännäs arbetar vi på för fullt. Här behöver vi väl inte sticka under stolan ett vi har behov av mer slantar än vi kommer att ha 2015. Majoriteten anser att det beror på regeringen. Jag anser att vi har för stor kostym för trots att regeringen putsat in närmare 60 miljoner till så har vi svällt kostymen så att driften hela tiden ökar. Och har vi fått några slantar som t ex AFA pengar så har det lagts till driften vilket gör att när vi inte har samma inflöde så blir det svårt. Så här har vi en nöt att knäcka inför 2015 års budget. Återkommer med all sannolikhet till den frågan.

I går hade vi ett intressant sammanträden på PKD som är Region Västerbottens ”kommunala del”.  Vi handhar frågor som berör kommunerna i någon form. Och bl a så är det på gång att läggas förslag på ett mycket intressant o bra samarbete inom avfalls och vattenfrågan. Mycket intressant eftersom det är ett tungt ansvar för alla kommuner. Region Västerbotten är ett mycket bra forum att kunna lösa samarbeten i vårt län. Bara vi tar tillvara den möjligheten!

I dag är det Förbundsstyrelsen med många ärenden på agendan. Tur vi har digitala plattformar för om vi skulle kört ut handlingarna till mötet torde det rört sig om många centimeters handingar.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.