Vem ska stå för intäkterna?

Det är intressant hur nu plötsligt den sittande regeringen försöker flörta med näringslivet. Man utlovar hela 226 miljoner till en företagssatsning.

Den satsningen hade varit lovvärd om man inte med råge plockar igen pengarna på annat sätt. Man försämrar rotavdragen och får alltså in mindre pengar till statskassan då det med all sannolikhet kommer bli mer svarta jobb igen som denna reform tidigare drastiskt minskat.

Sedan höjer man kostnaden för att anställa unga i rakt motsats till att istället befrämja för företag att anställa unga. Man straffar företagen med skatter och avgifter till en summa av 26 miljarder.

Nog kan flörten med 226 miljoner låta bra men är ett hån mot Sveriges företag som ska få vår ekonomi igång när man ser på helheten. Eller har man lyssnat för mycket på Vänstern som fortfarande hävdar att vi klarar oss med offentlig sektor. Men man har liksom glömt en viktig aspekt.

Vem ska betala vad den offentliga sektorn kostar? Den frågan står fortfaranda obesvarad från Vänsterhåll. Löfven vet nog hur det går till med tanke på sin bakgrund men får han resterande rödsinnade kamrater med sig?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Hörde att Damberg, under den tid han levt, var oroad över att Sverige tappat försäljningandelar när det gäller exporten. Vad han inte nämnde var länder som Kina, Indien etc. under snart 45 år på allvar kommit med i världhandeln. Vore väl konstigt om Sveriges andelar skulle vara i samma paritet som för 45 år sedan.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Du menar att Sverige ska backa då länder som Kina och Indien kliver fram? Jag menar att Sverige fortsatt ska vara på tårna men visst finns det större konkurrens då tex nämnda länder sticker ut med den kostnad de har för arbetskraft etc. Men vi ska komma ihåg att vi inte bara konkurerrar om 100% under 45 års tid utan vi har större konsumtion och helt annan konsumtion nu så det öppnar för marknader där Sverige bör vara marknadsledande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.