Tack Östen Berglund!

Idag har vi haft fullmäktige i Vännäs kommun. Det sista för året. Dagordningen bjöd på ganska många punkter så vi höll faktiskt på hela dagen ända fram till 18.30.

Men det roligaste inslaget skedde först. Inbjuden var ingen mindre än Vännäs möjliggörare Östen Berglund. Vi ser honom på bild här ovan. Östen har för er som inte vet det redan skänkt ca 10 miljoner till Vännäs kommun att förvalta för att ge till ungdomar som ska kunna göra aktiviteter. Han har inte satt några regler och tuffa krav utan överlåtit till kommunen att fördela pengarna och vi har vid senaste kommunstyrelsen fördelat årets fördelning.

Det var fantastiskt att få tacka Östen Berglund och applåden från fullmäktigeledamöterna ville liksom inte ta slut och slutade stående. Och när frågan kom till Östen om han ville säga nåt så ville han tacka för kommunens besvär att liksom ta emot o fördela hans pengar. Det svar han fick var att det var ett kärt besvär. Och efter applåden och hans lilla tal syntes det inte en liten tår i Östen Berglunds ögon.

Tänk vad storsint att skänka sina pengar för att barn o ungdomar ska få göra aktiviteter och sedan tackar han för att vi tar emot pengarna. Vi som är genuina Vännäsbor minns Östen Berglund sittande i luckan på järnvägstationen för att sälja biljetter och där fanns det stor kunskap och servicevilja. Och att fortsätta serva Vännäsbornas ungdomar kommer han göra eftersom vi tack vara vare hans donation har medel att utdela till ungdomsverksamheten under många år framåt.

Vill göra mig till tolk vad jag tror alla fullmäktigeledamöter kände. Tänk att det finns så godhjärtade människor i vår värld.

Tack Östen Berglund!

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Ja varför inte. Ingen dum tanke. Men han är ju medborgare så länge han lever vad mer ger titeln hedersmedborgare?

 1. johan Söderling

  Tack för ett fint inlägg som enligt mig också beskriver vad jag tror att fler av fullmäktiges ledamöter tyckte. Östen har gjort en fin gärning för unga i Vännäs. Hans gåva bidrar till många ungas fritid och kanske också framtid.

  • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

   Ja och lite rörande var det när han tackade kommunen och tyckte att det blev så mycket besvär. Man kan nog inte tala om besvär att få 10 miljoner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.