Maktskifte behövs

Regionens över 40-åriga socialdemokratiska maktinnehav måste brytas. Vi kan konstatera att regionen är i ett desperat behov av en ny ansvarsfull ledning som sätter patienten först. Vi har mycket att vara stolta över när det gäller vården i länet men det är mycket som kan bli betydligt bättre. Exempel på sådana områden är regionens personalpolitik, åratal av långa vårdköer samt en oansvarig hantering av regionens ekonomi.

Regionen har under årtionden haft stora ekonomiska problem, bedömningen är att det nu saknas runt 250 miljoner kronor årligen. Vi fyra borgerliga partierna har under flera år kritiserat den styrande socialdemokratins allt större oförmåga att på allvar ta tag i de stora ekonomiska utmaningarna som nu skjuts framåt till kommande generationer. Vår vilja är att du som medborgare ska kunna känna dig trygg i att du inte ska behöva vänta i långa vårdköer och att vården ska vara välfungerande i hela länet. Därför krävs en förändring om vi ska åstadkomma en bättre utveckling av vårt län och en ansvarsfull politik som ständigt gör att sjukvården utvecklas, blir bättre och kommer fler till del.

Nicklas Sandström (M)

regionråd i opposition

Ewa-May Karlsson (C)

gruppledare

Maria Lundqvist Brömster (L)

gruppledare

Hans-Inge Smetana (KD)

gruppledare

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    En fråga, är Ni politiker mycket smartare än väljarna och om så är fallet, vad beror det i så fall på?

    Om nu folket valt S styre i 40 år, har de då inte varit nöjda med S eller varför har inte ni då kommit till makten?

    Vad jag vet, med säkerhet, är att politiker är ett av de väldigt få, om ens något annat yrke, inte kräver någon gymnasieutbildning, och det tycker jag säger en del.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Hej Lars,

      Västerbotten ligger näst sist bland landets 21 regioner vad gäller verksamhetens resultat, har en av landets högsta hälso- och sjukvårdskostnad – även efter att man korrigerat utifrån befolkningsmängd, befolkningstätet m.fl. faktorer.

      Västerbotten har också de dyraste investeringarna som måste till, samtidigt som enbart Västra Götaland har en lägre självfinansieringsgrad när det kommer till investeringar. Därtill har Västerbotten näst högst bruttolåneskuld bland landets regioner, och en gigantisk pensionsskuld som de rödgröna bara skjutit på framtiden.

      Så här arbetar dessvärre de rödgröna – de skjuter problem på framtiden. På så vis kan saker och ting verka något bättre än vad de egentligen är, för den som inte har siffrorna framför sig.

      Vi behöver absolut bli bättre på att få ut detta till väljarna, samt utifrån vad som står i ovan inlägg att vi både presenterar och kommer leverera en budget i balans. För en vård att lita på även i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.