Volvo i kamp mot Särskolan

Har idag tagit del av Volvofakets bestämda önskan att Maud Olofsson bör avgå. De har ju lyssnat på kommunalrådet Holmgren som påstår att Volvo inte klarar sig på de 15 miljoner de har i transportstöd. Denne ondgör sig också över att ett antal mindre företag i länet fick utökat transportstöd. Hela detta drev är naturligtvis byggt på falska premisser. Både Lennart Holmgren och fackstyrelsen vet att det med nuvarande regler, Europeiska och Svenska, inte går att höja. det aktuella stödet. Och det kan ingen ev tillkommande näringslivsminister ändra på.

Det som upprör mig än mer är att dessa tusen och fler stora starka karlar och kvinnor i hyttfabriken sätter sina behov av Maud mot en klass särskoleelever! Tala om Goliat mot David! Jag tycker Maud Olofsson ska gå mycket stolt från sitt möte med barnen efter att ha svarat på deras frågor om stort och smått i länet. Hon t o m dristade sig att svara på vägfrågor eftersom Åsa Torstensson inte var närvarande. Volvofacket vet i motsats till barnen var de har Maud Olofsson och de känner mycket väl till vad hon kan åstadkomma och inte.

Maud Olofsson var med på en Landsbygdsseminarium i Folkets Hus i måndags afton (19/10). Mötet var utannonserat, allmänheten inbjuden. Fullt med folk, men plats för fler. Om en manstark delegation från facket hade passat på detta tillfälle att träffa Maud skulle hela drevet varit onödigt! Men det var förmodligen hetsjakten på länets enda minister, kvinna, från liten ort, som var det viktiga!

Hans Mårtensson (C)

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Gun Rehnman

    Metallklubbens utspel är märkligt. Under tiden 2004 – 2008 har stödet ökat med över 200 miljoner, hur kan detta ha undgått klubben?? Mkt, märkligt, hur mycket som hamnat i Umeå, vet jag exakt inte, men att skylla på Maud, är lägre än ….glocal net…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.