Rotavdrag och hushållsnära tjänster

 

 

Lycksele 24 nov 2009.

Hej alla läsare! 

Det var ett tag sedan jag skrev. Orsak: en större köksrenovering. Jag har gjort det mesta själv, men har lejt hjälp för kakelsättningen. Jag skall också använda mig av proffs efter jul för helrenovering av badrummet. Till detta får jag hjälp av Rotavdraget! Det tycker jag är bra! Utan sådant hade åtminstone badrummet kommit senare. Jag ger arbete åt byggbranschen!

Varför skriver jag detta? Jo, ännu så länge skulle jag också kunna få hjälp med att städa samma kök och badrum. Genom Hushållsnära tjänster! Bör vara skönt för en singel äldre man som jag. Om jag lät ett litet företag göra detta, säg varannan vecka, skulle jag också bidra till en positiv utveckling av arbetsmarknaden. Nu tycker jag städning är lätt och roligt, så detta får anstå för min del.

Men om Sossarna kommer till makten 2010 så är det stopp för de hushållsnära tjänsterna som faktiskt utnyttjas av pensionärer och barnfamiljer! Varför? Troligen för att där sysselsätts kvinnor, och Sossarna vill inte att kvinnor ska verka på en fri arbetsmarknad. Kvinnor skall tillhöra SKTF eller SKAF. PUNKT!

Om man tar bort avdraget för hushållstjänster kommer många hundra små serviceföretag att försvinna. företrädesvis drivna av kvinnor.Och tusetals kvinnojobb försvinner likaså, eller blir lika svarta som de var före regeringsskiftet 2006

Men Rotavdragen gynnar högavlönade män på fri arbetsmarknad. Där får de vara kvar för de röstr ju S i alla fall. Så nu vet du hur det hänger ihop!

 

Hans Mårtensson (C)

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.