S ”arbetslinje” är en arbetsvägrarlinje!

Trettondagen 2010.

Jul- och nyårshelgerna har passerat, i sällskap av barn, barnbarn och släkt och vänner. Jag känner mig pigg och utvilad, nyfiken på vad 2010 kan bringa. det är ju ett valår!

Jag läser ju ledare och insändare i DN, VK och VF. I VF fanns några betraktelser före jul, som oavsett rubrik utmynnade i att SAAB:s nedläggning (?) var Maud Olofssons fel. Men jag kunde inte någonstans läsa vad t ex Mona Sahlin eller Miljöpartisterna skulle ha gjort i stället. Köpt SAAB? På skattebetalarnas bekostnad tillverkat bilar, som marknaden inte efterfrågar,  och sålt varje fordon med kr 50000:- i förlust?

Orsaken till min rubrik i detta inlägg är en debattartikel i DN, kommenterad i VF.

Jag läste S-E Österbergs debattinlägg i DN. Fashinerades över alla löften, utan ett ord om varifrån allt skall tas. Speciellt orden: “Syftet har aldrig varit att den arbetslöse skall ta första bästa jobb, utan (i 1:a hand) där hans/hennes kompetens tas till vara”. Just denna sats hyllar Lars Bodén i sin ledare i VF! Alltså, om ett erbjudande om jobb inte passar mig, då tackar jag nej! De  som arbetar får väl betala min försörjning också! Det är ju just denna inställning till A-kassan som B-partierna ville ha bort, och har tagit bort. Med Österbergs inlägg inser man att han och (S) inte betraktar A-kassan som en försäkring utan som en källa att hämta bidrag ur! Socialdemokraterna missbrukar ordet "försäkring", inser inte att ordet försäkring betyder ytterst att ett visst kollektiv, SOM BETALAR FÖR SIN FÖRSÄKRING FULLT UT, gemensamt ersätter den skadedrabbade. För (S) är kollektivet  vi alla, och vem som helst får välja att ta ut försäkringsbelopp.

I Österbergs version, och Bodéns, är A-kassan just ett bidrag, som bidrar till bidragsberoende! Jag tror väljarna inser att den vägen, att arbetsföra försörjs av andra, inte vinner något val!
 

Jag har fått några kommentarer på tidigare inlägg. De går ut på att jag inte tillräckligt opponerar mot S-regimen i Lycksele. Men S har av Lyckseleborna givits egen majoritet, 21 av 41 mandat i förra kommunalvalet. Skall man lägga sig ned och gråta? Skall man som V och FP vägra allt arbete i Kommunstyrelse med sina utskott? Min, och Centerpartiets i Lycksele, åsikt är att det är rätt att delta och påverka. Det är faktiskt inte bekvämt för (S) att styra och få skulden för allt som går fel, t ex inom ekonomin. Detta gör att de faktiskt är lyhörda för förslag från C, M och KD. Och i en kommun med 12500 inv skall en valutgång inte leda till krig.

En kommentator frågar vad C gör om vi får majoritet! Svar: Sanera ekonomin, lägg ut kommunal verksamhet till alternativa driftsformer, understöd lokal matproduktion och köp in dessa varor, Ta till vara matavfall så det blir biogas, Sök samarbete med kringliggande kommuner för rationalisering av renhållning, avfallhantering, slam från reningsverk, deponier. Öppna medborgarkontor dit enskilda och företag kan vända sig för alla sorts kommunala ärenden!

Etiketter:

9 kommentarer

  1. Läskunnig

    Håller med om detta med skillnad mellan försäkring och bidrag.

    Några frågor: Varför har du/ni inte fått gehör via det du kallar påverkan när det gäller kommunens ekonomi?

    Varför är det först inför valåret ni lägger alternativt budgetförslag? Har det inte varit mer på sin plats om ni tidigare under mandatperioden markerat? Nu är ni medskyldiga till den uppkomna situationen.

    Är det inte skillnad mellan att ”påverka”-samarbete och opposition? Det verkar som om samarbetet med S varit hemligt.Hemlig allians?

    Om ni nu satsat på ”påverkan”, vilka fördelar har det inneburit för väljarna?

  2. Hans Mårtensson

    Jag vill kommentera ”Läskunnigs” kommentar till gårdagens blogg. Han (Hon?) ställer ett antal frågor, och det har vederbörande eller andra anonyma gjort tidigare. Mitt svar: Kom till oss på Centerpartiets möten i Lycksele och prata med oss där! Vi annonserar alltid var och när vi möts. Vi är inte farliga, och vi diskuterar gärna vad som är bra och dåligt i politiken. Välkommen!
    Hans Mårtensson C, Lycksele

  3. lf

    Mårtensson slår in öppna dörrar.Jag menar i sista stycket.Det mesta av detta är ju redan på gång.Den kommentatorn som kan fråga vad c skall göra om de kommer i majoritet är något naiv.Nog för att man får uppfattningen att Maud Olovsson styr regeringen men när man ligger på 4%gränsen kanske man inte skall vara alltför kaxig

  4. The observer

    Till IF vill jag säga att det föreligger noll risk att centern i Lycksele kommer att få något politiskt inflytande på politiska grunder.

    Deras enda möjlighet är att som vanligt konspirera med S och se till att deras kvarvarande särintressen får sitt.

    Som alla vet är det rätt få mjölkbönder som kan/kunde utgöra en politisk plattform. Idag är det dolt samarbete med S som möjliggör anställning för outbildade och severing av wienerbröd till pensionerade företrädare som gäller. Att inbilla sig att detta skall hålla i ett val är att förringa väljarna. Dom vet. Och dom har observerat.

  5. Politiskt aktiv

    I förhållande till Centerpartiet och Mårtensson så agerar FP och V ansvarsfullt när man inte deltar i S cirkusen. Å andra sidan är det inget som förvånar när Mårtensson och CP låter sig köpas för några berömande ord och en uppsättning wienerbröd av den ledande trojkan i S. Allting annat skulle ha förvånat. Om vi tillstår att väljarna har ett gott omdöme, är frågan hurvida C kommer att få några mandat i fullmäktige? Men Mårtensson hittar väl alltid någon serviceinrättning där han kan hålla sina brandtal om allt han och hans parti tror sig ha åstadkommit.

  6. Hans Mårtenson

    Kul med lite kommentarer till mina bloggar. Här vill jag å min sida kommentera ”POLITISKT AKTIV” och ”IF”.
    Jag tror inte ”Politiskt aktiv” är aktiv. De jag känner i Lyckseles politiska liv skriver sina inlägg under namn, och inte anonymt. Sedan hyllar denne skribent V och FP, för deras inaktivitet. Tänk: Dessa partier jobbar ½ år för sina partiprogram. Sedan väljer de att göra ingenting på 4 år, frånsett några inlägg i fullm. Är det värt någons hyllning? Då kan jag svara ”If”: Jo det jag räknar upp är delvis på gång. Och detta tack vare Centerpartiets insatser i Lyckseles kommunala organ!

  7. politiskt aktiv

    Mårtensson hävdar att Fp och V bara har varit aktiva 1/2år förutom några inlägg i Kommunfullmäktige. Att åldern tar ut sin rätt är fullt naturligt, för Mårtensson måste ha sovit sig genom fullmätigemötena, bortsett då gånger han själv beträtt talarstolen för att berätta om något han själv utfört eller kommit på, eller enbart för att framhålla sin egen förträfflighet. Både Fp och V har varit ytterst aktiva både i debatter och att lägga förslag, samt att kritiskt granska den ekonomiska cirkus som pågår. Att båda partierna både har moralen och hedern kvar är ett faktum, i motsats till Mårtensson.

  8. Våga vägra vara höger.

    Ytterligare denna gång kommer högern måla upp bilden av de röda som bidragstagare och arbetsvägrare.

    Högern håller stenhårt på röd=kommunist och anarkist. En ”slacker” som inte bidrar med något till samhället.

    Är det inte fler än jag som börjar tröttna på denna propaganda? Vad har högern egentligen gjort för Sverige under de 4 år de har haft makten? Har det blivit hårdare tag mot de kriminella? Har det blivit mera arbeten?

    Dags att syna de vallöften man gav!

    /Röd egen företagare…och vägrar vara höger och dela deras hemska människosyn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.