Helén Pettersson, riksdagsledamot (S)

Västerbottning, sosse, riksdagsledamot

Det här blir tufft att prata sig ur, Centern..

Hittar en intressant artikel i Norran, där Börje Hörnlund, fd centerpartistisk arbetsmarknadsminister blir intervjuad. Han anställde Maud Olofsson som sakkunnig på departementet, och säger att han var tveksam till anställningen men gjorde det efter påtryckningar. Sen säger han "Tja, det finns saker man hade kunnat göra annorlunda…."
 
Inför höstens val säger han att han bara vet en sak, och det är att han inte kommer att rösta på Centerpartiet. Han anser att partiet inte står för vad det en gång har gjort, och han skräder inte orden. Han har skrivit sin biografi som kommer ut snart. Boken heter "Min väg till politisk hemlöshet"
 
Talande titel. Och min analys är att allt hör ihop med mitt blogginlägg från igår. det finns en anledning till att de rödgröna är mer än dubbelt så stora som alliansen i norrlandslänen – vi vill inte ha en politik som ökar de regionala klyftorna!
 
 

6 kommentarer

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Det är något olustigt över socialdemokratin kontra Centerpartiet och Maud Olofsson, särskilt i att lyfta fram nu fd centerpartisten Börje Hörnlund och hans åsikter.

  Ifrågasättandet som det uttrycks ger en mobbningskänsla. Fortsätter S-sidan på detta sätt och inte är allsidig här och gentemot andra politiska motståndare, kan agerandet vändas i sin motsats.

  Jag har i kontakt med lokala länspolitiker mött två som lyssnat på mina idéer och velat göra något av dessa. De är framlidne Rune Ångström, FP och Maud Olofsson, där MO följde upp idéer om sociala uppfinningar med en riksdagsmotion.

 2. Helén Pettersson

  Intressant att någon anklagar en socialdemokrat för att bedriva mobbning mot en annan partiledare. Med all respekt är nog Sahlin den som får ta mest skit av alla partiledare.
  Förövrigt så tycker jag att Maud Olofsson faktiskt sticker ut bland de borgerliga partiledarna. Från att ha talat sig varm om att minska regionala klyftor till att nu stå bakom den borgerliga politiken. Från att ha varit mot kärnkraft till att bli för. Som säger sig ha varit orolig för ozonskiktet när hon var 13, då ingen annan visste att det fanns. Vattenfallaffären, Saab.. Och nu detta. Det vore fel att inte reagera.

 3. Urban Bengtson, idékonsult

  Reagera i politiska sakfrågor, det är bra. Men att lägga ut länkar till det som ska misskreditera Centerpartiets partiledare, är mer personangrepp än sakfrågor. Men nu är dessa länkar är borttagna, efter uppdatering 16.17. Eller läste jag fel förut?

  Det är lika illa med personangrepp på andra ledande politiker, såväl socialdemokraten Mona Sahlin som miljöpartisten Maria Wetterstrand. Men mera sällan mot de manliga partiledarna, verkar det som.

  Kan det vara så att Maud Olofsson med sin skarpa kritik mot Göran Perssons ledarskap nu får betala igen för att S-sidan förlorade valet 2006?

 4. Helén Pettersson

  Svar till Urban Bengtson, idékonsult (2010-06-14 17:21)
  Anledningen till att jag tog bort länkarna var för att det inte såg ut som de skulle, inte i min webläsare i alla fall. Det där var heller inte länkar som jag själlv valt till vilka inlägg de skulle gå, jag etiketterade bara inlägget med hjälp av bloggar.se, som jag alltid gör.

  För övrigt så anser jag inte att något av mina inlägg är personangrepp. Det är angrepp på en partiledare som bedrivit dålig politik, och frångått de värden som gjorde att partiet blev valt till riksdagen. Det är något helt annat än när man angriper Sahlin för att ha dålig dialekt eller dyra handväskor.

 5. Urban Bengtson, idékonsult

  Att ta upp en nu fd centerpartist, än en gång från socialdemokratin, är inte särskilt politiskt framsynt. Hur skulle valdebatten se ut om alla partier plockar fram de som övergett partiet och klagar?

  Inte ger det valrörelsen så mycket att ägna tid och kraft åt politiska motståndare och det man anser är brister. Det är bättre att arbeta med de egna förslagen och lyfta fram de egna politikerna.

  Då kan väljarna ta ställning för vilka de anser är bäst och inte välja utifrån vem som är minst dålig.

  Bra att länkarna togs bort, det visar på visst lyssnande, plus att du svarar på kommentarer.

 6. Helén Pettersson

  Svar till Urban Bengtson, idékonsult (2010-06-14 23:43)
  Som sagt, länkarna togs inte bort av den anledningen, och det var etiketter, inte länkar.
  Och med all respekt – det är Norran som lyfter nyheten. Jag refererar till den , coh tycker att den ger ett stöd till min tidigare kritik av Centerpartiets vändning. Jag ville understryka att det inte bara är något som en vänsterbloggare som jag tycker, utan även framstående centerpartister.
  Men visst håller jag med. Man vinner val på att visa att man är bäst, inte att andra är sämst. Därmed inte sagt att jag inte kommer att fortsätta kritisera alliansen för deras politik. Ibland hör det ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.