Ingabritt Johansson, Vindeln

Mamma är borta!

Mamma dog idag 14:40. Ena stunden fanns hon nästa stund bara borta. Vad fin hon var i sin blåa klänning och inga mörka ringar under ögonen ja hon var så vacker i döden. Just nu smärtar sorgen mest av saknad mamma är ju trots allt mamma hur gammal man än är. Jag känner mig som ett barn som behöver min mammas famn som tröst för att kunna lindra sorgen.Men jag vet att sorgen kommer att mildras och minnena träder fram mer av all glädje vi hade tilllsammans. Det som mest kommer till mig i all min sorg är denna enkla vers av runeberg: 

Mor, Iilla mor, vem är väl som du?
Ingen i hela väriden.
Du är mig nära i bön, i dröm,
Vart jag så ställer färden.
Än kan jag höra, fast åren flytt,
Hastiga steg, som vandra
Flitens och arbetets offerväg
Alltid till hjälp för andra.
Mor, lilla mor, vem är väl som du?
Ingen i hela världen.

vila i frid

 

10 kommentarer

  1. Rurik Sand

    beklagar din mammas och min kära fasters bort gång
    hon kommer alltid att vara i mitt minne
    många krammar till er alla rurik

  2. Berith

    Beklagar sorgen! Att tappa sin mamma är lika smärtsamt om man är ung eller gammal. Nu har du ingen att rådfråga, du är äldst i din gren av familjen…Min mamma dog 1998 och fortfarande finns det´saker jag velat tala med henne om och saker att fråga om..men ingen finns som ger mej svar..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.