Ingabritt Johansson, Vindeln

Vävstugan

Av , , 2 kommentarer 6

Idag är jag i vävstugan och arbetar oj så roligt det är jag har snart vävt en matta klart den är riktigt upplivande tycker då jag så jag kallar den piggelinmattan… Bertta hon väver en jättefin julduk den är grann, Eivor väver oxå en matta som är mycket fin ja vi arbetar alla så det smäller i väven. Inatt blir det jobb i 2 nätter så imorgon ska jag sova hela dagen så skönt.jag sover mycket bra på dagarna typiskt natt arbetare är man.. vi har en riktigt solig och fin dag idag med plusgrade måntro våren är här jag såg förresten ett svanpar igår som flög över skivsjö det var en fantastisk syn. Ja ha det så bra alla och vi höres.

mvh

Inga-Britt

Denna traslöpare kallar jag öken duk

2 kommentarer

trettondagsblia?

Av , , Bli först att kommentera 3

Vad är det med vädret egentligen först är det så kallt så man fryser nästan näsan sedan blir det väderomslag och det är milt med snöfall…nu under helgen hade vi ju riktigt fint med snöfall lite då och då samt från -2 till – 15 .  Undrar vad det blir för väder i veckan, Jag har fullt upp först på måndag så sover jag halva dagen ett privilegie man har vid natt vak… znark… sedan är jag halvdöd fram tills det är dags att sova för natten..Tisdag då ska jag hämta pellets , hade tänkt be min styvfar kalle att hjälpa mig med detta, jag tycker att det är lite otäckt att köra släpet när det är lastat med storsäcken den är så tung och det är halka på vägen. Onsdag då ska jag och svärmor till vindeln och tvätta bilen ja sen har jag inte mera planerat för min del men kanske jag gör tacospaj och bakar bullar och nån kaksort däremellan, vi får se.

Japp denna vecka kommer att gå ganska fort, vi höres.

Kalle och elvira på trettondagsmiddag i kulfors

Bli först att kommentera

Julen är över

Av , , Bli först att kommentera 6

Ikväll hade vi middagsbjudning hemma i Kulfors hos pappa Kalle, nästan alla syskon var där och en faster samt en kusin, ja vi får väl inte glömma syskonbarn och syskonbarnbarn. Vi åt en sista sväng av julmaten och drack kaffe på. riktigt gott vare. Nu får man börja med att stöka bort julen och ta fram det vanliga igen dvs: gardiner prydnads saker och sådant. Lillasyster kommer imorgon och då får hon äta det som blev över, det lät kanske snålt men det blev mycket över så det är ingen far hon kommer att bli mätt. Nu sitter vi och ser på Göta Kanal del 3 den är faktiskt riktigt bra.

Imorgon är det dags att förbereda för att jobba natt helgen. Det ska nog gå bra en riktigt härlig lång sovmorron imorgon och man är fräsch som en nyponros hela natten….

Sötungen Elvira ho je för go.

Bli först att kommentera

hejsan!

Av , , 1 kommentar 9

Vad det har hänt mycket sedan sist jag skrev jag har inte haft så mycket lust till någonting, allt har varit på sparlåga, men nu känner jag riktigt hur livet kommer tillbaka med stora kliv. Kära mamma dog ju i oktober sedan blev svärfar dålig efter mammas begravning och han dog den 19 november. Min mosters sambo blev dålig på samma dag som mor begravdes och hamna på sjukhus och där blev han länge, men nu är han hemma kring jul och nyår men måste tillbaka på björkgården i sävar för rehab. jag och min man vi satt vid köks bordet och räknade ut att 9 människor har försvunnit från skivsjö bygden under detta år och det är mycket.

Vi hoppas att det nya året ska föra med sig ett bra år för oss alla där vi kan vara tillfreds med varandra samt att sorgen ska bli mildare.

Den bästa julklapp vi fick i år var ett fotografi på vårt lilla barn som vi är gudmor och gudfar åt såsöt hon är och 2 år redan, tänk vad hon växer fort snart är hon arton och kör bil :-))

vi hörs ett gott slut och ett GOTT NYTT ÅR!!

1 kommentar

vintertiden är här

Av , , Bli först att kommentera 7

Jaha nog är det typiskt att man ska jobba när klockan ska dras tillbaka en timme natten är oändligt lång och arbetsam just denna natt för den blir längre…

Ja fast jag måste nog erkänna att det var tur att jag har sovit ganska bra under dagen så den här natten gick riktigt bra ändå. viktigt med sömn. nu har jag bara en natt kvar och sedan är jag ledig en vecka och då blir det nog bagarstugan i 3 dagar sedan ska jag försöka ge mig på vävstugan och väva färdigt löparen där. Livet går vidare sedan mamma dog  minnen kan komma om något roligt som hänt och man får lite glädje och sorg inombords.

Jag skulle torka en kalv bog i ugnen och då kom bara tanken på att mamma vet hur man gör men det går ju inte , jag fixade det ändå och köttet blev bra kanske lite för lite salt…

ja nu ska jag gå och sova så gonatt till er alla som ska vara vakna idag..:-))

Bli först att kommentera

Livet startar om på nytt.

Av , , 1 kommentar 9

Tänk så konstigt allting är livet går vidare och stannar inte upp. Imorgon blir det lite småplock här hemma tvätten måste tas om hand och disken plockas undan ja renbädda sängen ska man kanske oxå göra ev dammsuga golven och torka jo nog har man en hel del att göra. Sedan är det möte på saloonen med direktörsstigen och lite av varje ska gås igenom och tas upp. kanske jag bakar en kaka till mötet det går fort…:-)

Hösten är vacker den oxå..

1 kommentar

Mamma är borta!

Av , , 10 kommentarer 8

Mamma dog idag 14:40. Ena stunden fanns hon nästa stund bara borta. Vad fin hon var i sin blåa klänning och inga mörka ringar under ögonen ja hon var så vacker i döden. Just nu smärtar sorgen mest av saknad mamma är ju trots allt mamma hur gammal man än är. Jag känner mig som ett barn som behöver min mammas famn som tröst för att kunna lindra sorgen.Men jag vet att sorgen kommer att mildras och minnena träder fram mer av all glädje vi hade tilllsammans. Det som mest kommer till mig i all min sorg är denna enkla vers av runeberg: 

Mor, Iilla mor, vem är väl som du?
Ingen i hela väriden.
Du är mig nära i bön, i dröm,
Vart jag så ställer färden.
Än kan jag höra, fast åren flytt,
Hastiga steg, som vandra
Flitens och arbetets offerväg
Alltid till hjälp för andra.
Mor, lilla mor, vem är väl som du?
Ingen i hela världen.

vila i frid

 

10 kommentarer

förbereder en natt hos mor

Av , , Bli först att kommentera 4

Mamma är snäppet sämre nu tydligen hon har feber och infektion i benen samt hög smärta, jag tror att hon orkar ingen smärta alls just nu eftersom hon inte mår bra av infektionen och febern. Det blir för mycket helt enkelt. Jag har fått vara ledig nu i ett och ett halvt dygn så det har varit ganska skönt. Men tankarna finns ju alltid hos mir ändå. Jag har funderat på att börja med LCHF dieten så jag har börjat smygande för att prova vissa rätter. nu imorse åt jag 2 stekta ägg samt 1/4 paket bacon. Det var riktigt gott. nu ska jag förbereda middagen det ska bli bacon gratäng…. Hoppas att pelle äter det oxå. Vi får väl se…:-))

Bilder från älgfesten 2010

Klas från ottonträsk Moa skötte lotteriförsäljningen

Staffan och Samuel

 

 

 

Bli först att kommentera

ännu en vaknatt hos mor.

Av , , Bli först att kommentera 7

Hej igen nu sitter jag hos mamma inatt oxå det är en betydligt lugnare natt av värk och elände hon sover faktiskt lugnt och skönt just nu. Vi har vänt och bökat med henne för en timme sedan och hon har ftt sin smärtstillande spruta det blev lite gråt och tandagnissla en liten stund tills den började värka. Benen tror jag är värst för henne sedan kommer axeln på klar andra plats att hon sedan har ont i resten av kroppen på tredje plats så nog är det skönt för henne att kunna sova utan smärta det är bara synd att hon vaknar ofta när smärtan ökar igen. Nu på morgonen kommer lillasyster och byter av mig så skönt det ska bli att få sova jag har provat och ligga en stund i tältsängen men det är som om jag inte kan slappa riktigt i den jag har för mycket oro i mig. Idag ska jag tvätta kläder tur att maskinen gör det mesta om jag lägger i och sätter igång tvättmaskinen är den klar då jag vaknar idag… så roligt. Hur bar de sig åt förr??? Det måste ha tagit dem hela dagen. Jag borde ha bakat lite men jag finner ingen ro till det just nu så…Vi höres!

ser ni kon och kalven fin bild eller hur.. Den är tagen i kulfors vid rö ladan.

Bli först att kommentera

Älgfesten i lördags

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag måste bara skriva om älgfesten i lördags, som vi har arbetet och fixat all mat till den. Rakel gjorde rullrån och dem är inte lätt att göra när jag ska göra dem går halva smeten till att försöka få till värmen på spisen bra så första halvan av smeten åker ner i soptunnan, sen gjorde hon förrätten, jag stekte kyckling i ugnen och benade den sedan för jag hade ju varit i omgångar hos mamma och suttit där. Victoria är en ängel hon har vi valt in till vårat kock lag nu. Hon hjälpte till att få ihop allt samt se till att serveringen blev bra. Asta gjorde äppelpaj som var supergod.  jag köpte tre lotter och vann på 2 lotter det var roligt.

Just nu sitter jag hos mor hon har haft en besvärlig natt men dock inte den värsta.

Här sitter samuel och hans fru viktoria, vårt förvärv till kocklaget.

Bli först att kommentera